De Nederlandse ingenieursmarkt is in beweging. Na enkele moeilijke jaren van crisis en krimp, is het perspectief voor ingenieursbureaus de afgelopen jaren gestaag verbeterd. De door het gunstige economisch tij aangetrokken bouwsector zorgt voor toenemende omzetten en goed gevulde orderportefeuilles. Daarboven wordt er volgens het regeerakkoord de komende 3 jaar € 2 mld. vrijgemaakt voor infrastructuur en mobiliteit.

Structureel is er sprake van een zeer competitieve, gediversifieerde markt met onveranderd druk op de marges en toenemende schaarste van kwalitatief goed personeel. Dit vraagt om verscherpte aandacht voor de marktpositie en duidelijke strategische keuzes. Deze keuzes leiden tot veel activiteit en dynamiek binnen de overnamemarkt in deze sector.

Als kennispartner informeren wij klanten, ondernemers en relaties regelmatig over de belangrijkste ontwikkelingen in hun branche. In dit rapport delen wij onze inzichten in trends en M&A activiteiten in de Nederlandse markt van de ingenieursbranche. Inzichten die onmisbaar zijn bij het bepalen en het uitzetten van de juiste strategische koers maar ook bij het bepalen van de waardeontwikkeling van uw bedrijf of het juiste moment van verkoop.

Benieuwd naar onze analyse van de sector? Download hier het Industry Report Ingenieurs bureaus: Markt in beweging.

New call-to-action
Meer kennisdocumenten