Predictive maintenance (hierna: PdM) 4.0, het inzetten van data-analyse om te voorspellen wanneer onderhoud aan productiemiddelen moet worden uitgevoerd, wordt al enkele jaren beschouwd als een van de belangrijkste beloften van Industry 4.0 op het gebied van machineonderhoud en assetmanagement. Dit vraagt om verscherpte aandacht voor de marktpositie en duidelijke strategische keuzes, met name voor bedrijven die actief zijn in asset-intensieve bedrijfstakken zoals de machinebouw, de maakindustrie en procesindustrie. We staan pas aan het begin van deze revolutie. De sterke groei van (startende) IT- bedrijven op dit gebied zullen de markt voor machineproducenten, machine eigenaren en de onderhoudssector behoorlijk op zijn kop zetten.
Deze dynamiek zal de komende jaren tot veel transacties in de overnamemarkt leiden. Dit industry report belicht daarom niet alleen marktontwikkelingen en kritische succesfactoren bij de implementatie van PdM 4.0 maar ook de key-valuedrivers vanuit een M&A perspectief.

Als kennispartner informeren wij klanten, ondernemers en relaties regelmatig over de belangrijkste ontwikkelingen in hun branche. In dit rapport delen wij onze inzichten met betrekking tot de (markt)ontwikkelingen op het vlak van predictive maintenance en M&A activiteiten. Inzichten die onmisbaar zijn bij het bepalen en het uitzetten van de juiste strategische koers.

Dit industry report belicht daarom niet alleen marktontwikkelingen en kritische succesfactoren bij de implementatie van PdM 4.0 maar ook de key-valuedrivers vanuit een M&A perspectief.

Benieuwd naar onze analyse van de sector? Download hier het Aeternus Industry Report.

New call-to-action
Meer kennisdocumenten