Agribusiness & food

Een markt volop in beweging

De transactiemarkt van de Agribusiness & Food-sector is volop in beweging. Hiervoor zijn de belangrijkste drijfveren de internationalisatie, technologische ontwikkelingen en toenemende R&D. Dit kan leiden tot het verkopen van uw bedrijf, maar ook tot het doen van internationale acquisities en het verkopen van bedrijfsonderdelen. De specialisten van Aeternus kunnen u helpen om kansen te signaleren én te benutten.

Aeternus heeft veel ervaring in de Agro Food & Beverages. Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers in de sector Agro Food & Beverages. Mede hierdoor weten we welke trends er spelen in de markt en hoe Agro & Food bedrijven hierop inspelen, zowel nationaal als internationaal.

Recente deals in Agribusiness & food

Toon meer deals

Branchekennis

EBIT-Multiple Small-Cap 2016-2022 Agribusiness & Food

Multiples reflecteren de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen een bepaalde branche. Iedere twee maanden analyseren en brengen wij de multiples in beeld. Wilt u het meest recente rapport downloaden?

Industry Team Agribusiness & food

Jacques Jetten

Jacques Jetten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Jacques Jetten

”Alles wat je doet, met volle overgave doen.”

Jacques is oprichter en partner van Aeternus BV. Voordat Jacques eind 2005 Aeternus startte, was hij werkzaam in managementfuncties in de bancaire sector en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector. Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Jacques is betrokken geweest bij talloze nationale en internationale M&A transacties en treedt regelmatig op als deskundige in geschillen en procedures over bedrijfswaarde.

‘Ik ben het meeste bezig met onderhandelingen, zet intern de lijnen uit en controleer de voortgang. Inhoudelijk ben ik bij veel waarderingen betrokken. Daarnaast doe ik de intake met nieuwe klanten, voer acquisitiegesprekken. Een leuke mix!’

Coen Hermans

Coen Hermans

Senior Analist Corporate Finance

Meer info
Senior Analist Corporate Finance

Coen Hermans

“In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden.”

Coen werkt sinds 6 maart 2017 als Analyst Corporate Finance voor Aeternus. Na afronding van zijn studies Commerciële Economie aan de HEAO te Sittard en Bedrijfseconomie (afstudeerrichting Internationaal Management) aan de RUL te Maastricht, heeft hij meer dan 20 jaar financieringsexpertise opgebouwd binnen de Rabobank als financieringsspecialist, kredietbeoordelaar en kredietrisicomanager.

‘Het financieringsvak oefen ik al vele jaren met plezier en passie uit. Het geeft me veel voldoening om een goede bedrijfs- en financiële analyse te maken en op basis daarvan mee te denken en te zoeken naar het optimale resultaat voor de klant.’

Koen van Bussel

Koen van Bussel

Consultant Corporate Finance

Meer info
Consultant Corporate Finance

Koen van Bussel

“Werk hard en maak het waar.”

Koen is in maart 2017 tijdens zijn studie gestart als werkstudent bij Aeternus. Na het behalen van zijn bachelor is Koen in dienst getreden in de rol van Analist Corporate Finance. Inmiddels is Koen werkzaam als consultant corporate finance. Koen heeft Fiscale Economie en Finance gestudeerd aan Tilburg University.

Geoffrey Noij

Geoffrey Noij

Analist Corporate Finance

Meer info
Analist Corporate Finance

Geoffrey Noij

“Leap and the net will appear”

Geoffrey heeft in 2021 de master Strategic Corporate Finance afgerond aan de universiteit van Maastricht, daarvoor heeft hij een bachelor behaald in Human Resource Management. Gedurende zijn studie heeft hij een bijzondere interesse gekregen in Mergers & Acquisitions (M&A), wat hem ertoe bewogen heeft om aan de slag te gaan in de M&A wereld. Na een rondreis door Zuid-Amerika is Geoffrey per mei 2022 in dienst getreden als Analyst Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze Agribusiness & Food-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?