Agribusiness & food

Een markt volop in beweging

De transactiemarkt van de Agribusiness & Food-sector is volop in beweging. Hiervoor zijn de belangrijkste drijfveren de internationalisatie, technologische ontwikkelingen en toenemende R&D. Dit kan leiden tot het verkopen van uw bedrijf, maar ook tot het doen van internationale acquisities en het verkopen van bedrijfsonderdelen. De specialisten van Aeternus kunnen u helpen om kansen te signaleren én te benutten.

Aeternus heeft veel ervaring in de Agro Food & Beverages. Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers in de sector Agro Food & Beverages. Mede hierdoor weten we welke trends er spelen in de markt en hoe Agro & Food bedrijven hierop inspelen, zowel nationaal als internationaal.

Recente deals in Agribusiness & food

Toon meer deals

Branchekennis

EBIT-Multiple Small-Cap 2016-2023 Agribusiness & Food

Agri-food multiples
Multiples reflecteren de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen een bepaalde branche. Iedere twee maanden analyseren en brengen wij de multiples in beeld. Wilt u het meest recente rapport downloaden?

Industry Team Agribusiness & food

Jacques Jetten

Jacques Jetten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Jacques Jetten

”Alles wat je doet, met volle overgave doen.”

Jacques is oprichter en partner van Aeternus BV. Voordat Jacques eind 2005 Aeternus startte, was hij werkzaam in managementfuncties in de bancaire sector en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector. Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Jacques is betrokken geweest bij talloze nationale en internationale M&A transacties en treedt regelmatig op als deskundige in geschillen en procedures over bedrijfswaarde.

‘Ik ben het meeste bezig met onderhandelingen, zet intern de lijnen uit en controleer de voortgang. Inhoudelijk ben ik bij veel waarderingen betrokken. Daarnaast doe ik de intake met nieuwe klanten, voer acquisitiegesprekken. Een leuke mix!’

Koen van Bussel

Koen van Bussel

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Koen van Bussel

“Werk hard en maak het waar.”

Koen is in maart 2017 tijdens zijn studie gestart als werkstudent bij Aeternus. Na het behalen van zijn bachelor is Koen in dienst getreden in de rol van Analyst Corporate Finance. Inmiddels is Koen werkzaam als Manager corporate finance. Koen heeft Fiscale Economie en Finance gestudeerd aan Tilburg University.

Bas van den Broek

Bas van den Broek

Senior Analyst Corporate Finance

Meer info
Senior Analyst Corporate Finance

Bas van den Broek

“Good ideas ought not to be dressed up in bad prose”

Bas werkt sinds maart 2023 bij Aeternus als senior analyst Corporate Finance. Hiervoor was hij werkzaam bij APG als Investment specialist – Fundamental Equity, voorafgaand aan die rol was hij werkzaam bij ABN AMRO en EY. Bas heeft zijn Master Accounting afgerond aan de Tilburg University. In 2021 heeft hij na het afronden van het derde examen en het voldoen aan de juiste ervaring, zijn CFA-titel behaald.

Een M&A transactie of het maken van een waardering is in veel gevallen een complex proces. Vaak is dit een “once-in-a-lifetime” proces voor de ondernemer. Een analist kan zich verliezen complexe analyses, jargon en andere ingewikkelde zaken. Daarom zie ik het als mijn taak, en dat geeft mij ook voldoening, om complexe zaken terug te brengen naar de kern. Ik neem de ondernemer graag mee in een helder verhaal en een kwalitatief sterke waardering, waarbij de opgebouwde waarde van de onderneming goed tot zijn recht komt. Ik ben ervan overtuigd dat dit zorgt voor een prettige samenwerking met de ondernemer en uiteindelijk zal zorgen voor het beste resultaat”.

Geoffrey Noij

Geoffrey Noij

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Geoffrey Noij

“Leap and the net will appear”

Geoffrey heeft in 2021 de master Strategic Corporate Finance afgerond aan de universiteit van Maastricht, daarvoor heeft hij een bachelor behaald in Human Resource Management. Gedurende zijn studie heeft hij een bijzondere interesse gekregen in Mergers & Acquisitions (M&A), wat hem ertoe bewogen heeft om aan de slag te gaan in de M&A wereld. Na een rondreis door Zuid-Amerika is Geoffrey per mei 2022 in dienst getreden als Analyst Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze Agribusiness & Food-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Jong succesvol en je bedrijf verkopen

Je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd. Blijf je zitten waar je zit en kijk je welke andere avonturen op je pad komen? Of verkoop je je bedrijf? Veel ondernemers denken daar regelmatig over na. Ook de twee jonge en succesvolle ondernemers Daniel Bloemers en Tim Florack deden dat. Zij kozen in december 2022 voor ‘the best of both worlds’. Zij verkochten een deel van hun bedrijf Cuccibu aan private equity-partij Holland Capital en samen bouwen ze verder aan hun bedrijf. Waarom maakten zij deze keuze? Samen met Geert Smets van Aeternus blikken zij terug op de deal.

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand