Financial Services

Aangescherpte business modellen in de financiële sector

Meer dan ooit verwachten klanten op maat gemaakte producten op het juiste moment. Nieuwe technologie zorgt voor betere data en analyses waarbij nieuwe vormen van financiële dienstverlening elkaar in snel tempo opvolgen. Echter is er een continu spanningsveld tussen regelgeving en productinnovatie.

Door concurrentie van Tech bedrijven en verschuivingen in het overheidsbeleid moet de financiële sector haar business modellen aanscherpen en nieuwe doelgroepen aanboren.
Als middleman tussen de banken, accountants, andere financiële partijen en het Nederlandse bedrijfsleven heeft Aeternus veel ervaring in het samenwerken met, en adviseren van deze partijen.
Ervaring kan juist nu doorslaggevend zijn. We weten welke trends er spelen in de markt en hoe financiële bedrijven hierop kunnen anticiperen.

Recente deals in Financial Services

Toon meer deals

Branchekennis

Industry Team Financial Services

Carlo Caria

Adviseur Corporate Finance

Meer info
Adviseur Corporate Finance

Carlo Caria

“The greater danger is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we hit it.”

Carlo is sinds 2013 werkzaam bij Aeternus. Sinds januari 2021 is hij Adviseur Corporate Finance. Hij heeft ruim 9 jaar ervaring in het begeleiden van fusies en bedrijfsovernames (aan- en verkooptrajecten), het uitvoeren van bedrijfswaarderingen en -financieringen en advisering rondom waardecreatie bij bedrijven. Carlo begeleidde de afgelopen jaren diverse nationale en internationale overnames.

Hij voltooide zijn Bachelor en Master in Finance aan de Universiteit van Maastricht en Göteborg University in Zweden.

Aeternus begeleidt ondernemers in de zoektocht naar waardecreatie, zowel vanuit groei door overnames als door het (optimaal) verzilveren van de waarde van hun eigen onderneming. Het is ontzettend intrigerend en uitdagend om ondernemers tijdens zo’n belangrijke fase van A tot Z te begeleiden.

Sjef Geurts

Senior Analist Corporate Finance

Meer info
Senior Analist Corporate Finance

Sjef Geurts

“Grootse zaken worden nooit bereikt zonder enthousiasme.”

Sjef is sinds juni 2007 in dienst van Aeternus als senior analist corporate finance. Hiervoor is hij ruim 15 jaar actief geweest als mede-eigenaar financieel directeur in een familiebedrijf (metaalbranche), met daarnaast een functie als parttime docent belastingrecht op een HBO.

Zijn specialisaties zijn bedrijfswaarderingen, fiscale- en juridische vraagstukken. Na zijn universitaire opleiding Fiscaal Recht volgde Sjef een postdoctorale Corporate Finance opleiding gericht op het MKB aan de TiasNimbas Business School te Tilburg, met daarna de opleiding Business Valuation aan het RSM te Rotterdam. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in waarderingen bij echtscheiding en geschillen tussen aandeelhouders. Tevens treedt hij op als arbiter of bindend adviseur. Sjef is als deskundige in het vakgebied Business valuation geregistreerd bij het Landelijk Register van Gerechtelijk Deskundigen.

‘Het bepalen van de waarde van een bedrijf is telkens weer een uitdaging. Je onderzoekt de risico’s en toekomstmogelijkheden. Alle kennis en ervaring op een vakgebied komen zo bij elkaar. Dat maakt dit vak zo boeiend. Ik wil de ondernemer en belanghebbenden in deze belangrijke fase zo goed mogelijk bijstaan.’

Interesse in een adviesgesprek met een van onze Financial Services-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?