IT, Software & Technology

Kansen lijken grenzeloos

IST, ofwel IT, Software & Technology, is in korte tijd een van de meest vooraanstaande sectoren van de Nederlandse economie geworden. Het belang van software is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Door de aanhoudende snelheid van nieuwe toepassingen in alle sectoren, robotisering en 3D printing zal de groei de komende jaren alleen nog maar stijgen. Software wordt steeds meer webbased, en websites worden steeds complexer. Cyber Security zal de komende jaren een grote rol spelen door de aangescherpte wetgeving rondom Persoonlijke Data.

Aeternus kent veel bedrijven in de IST sector en heeft hierin veel (transactie) ervaring. . Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers in deze sector. Mede hierdoor weten we welke trends er spelen in de markt en hoe IST bedrijven hierop kunnen inspelen. Innovaties vinden plaats in een verbluffend hoog tempo en kansen lijken grenzeloos. Bedrijven die deze kansen benutten worden winnaars. Omdat wij de industrie van binnen en van buiten kennen, zien wij voor u kansen en begrijpen we de uitdagingen van de branche beter dan wie dan ook.

Recente deals in IT, Software & Technology

Toon meer deals

Branchekennis

EBIT-Multiple Small-Cap 2016-2023 IT, Software & Technology

Software multiples
Multiples reflecteren de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen een bepaalde branche. Iedere twee maanden analyseren en brengen wij de multiples in beeld. Wilt u het meest recente rapport downloaden?

Industry Team IT, Software & Technology

Maurice Koopmans

Maurice Koopmans

Partner

Meer info
Partner

Maurice Koopmans

“Quality means doing it right when no one is looking.”

Maurice (1981) werkt sinds begin 2015 als medior consultant bij Aeternus en is sinds februari 2022 partner bij Aeternus. Daarvoor is hij 8 jaar werkzaam geweest bij een middelgrote multidisciplinaire accountants- en adviesorganisatie en heeft hij als adviseur corporate finance diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten succesvol afgerond.

Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Maurice bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Dex van Gils

Dex van Gils

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Dex van Gils

“Success is the result of perfection, hard work, learning from failure, loyalty, and persistence.“

Dex is in oktober 2018 als analyst gestart bij Aeternus. Inmiddels is hij Manager Corporate Finance. Hij heeft zijn bachelor in bedrijfseconomie in 2016 behaald aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch. Daarna is hij aan zijn Master in Strategic Management begonnen aan Tilburg University, die hij in 2018 heeft afgerond.
Dex heeft tijdens zijn studie werkervaring opgedaan bij bedrijven als DLL Group en Mars Nederland B.V.

Tim Duine

Tim Duine

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tim Duine

“Doorzetten is de kracht van succes.”

Tim is sinds januari 2018 in dienst bij Aeternus. In 2017 heeft Tim de bachelor Bedrijfseconomie behaald aan Avans Hogeschool in Breda. Na het behalen van de Bachelor is Tim in dienst getreden bij Aeternus als werkstudent.
Gedurende deze periode heeft Tim werkervaring opgedaan in het vakgebied corporate finance en gelijktijdig zijn Master in Finance afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van de master is Tim in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en is hij doorgegroeid naar Manager Corporate Finance.

Tom Moonen

Tom Moonen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Moonen

“Als de kans niet aanklopt, bouw een deur.”

Na zijn Master of Finance te hebben behaald aan de Middle Tennessee State University (MTSU) en een succesvolle jeugd tenniscarrière, is Tom bij Aeternus gestart als Analyst Corporate Finance. Inmiddels bekleedt hij de positie van Manager Corporate Finance.

‘Maximaliseren in alles wat ik doe is waar ik voor sta. Dit sluit perfect aan bij de missie van Aeternus; het maximaliseren van de hoogst haalbare waarde voor onze klanten.’

Bob van den Akker

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Bob van den Akker

“Wacht niet op de perfecte gelegenheid, grijp de gelegenheid aan en maak het perfect.”

Na het voltooien van zijn bacheloropleiding International Business heeft Bob zijn groeiende interesse in Corporate Finance nagestreefd, wat resulteerde in het behalen van een master in Strategic Corporate Finance aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast heeft Bob een Business Administration Program gevolgd in New York en stages volbracht bij SyncForce en Joanknecht. Sinds september 2023 is Bob werkzaam als Analyst Corporate Finance.

Félipe Saelmans

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Félipe Saelmans

“Passion, dedication and persistence: the keys to achievement”

Félipe begon in september 2023 bij Aeternus als meewerkstagiair. Sinds januari 2024 bekleedt hij de functie Analyst Corporate Finance. Naast zijn werkzaamheden bij Aeternus studeert Félipe aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij volgt de Dubbelstudie Bedrijfskunde en Rechtsgeleerdheid. De bachelor Bedrijfskunde heeft hij al afgerond. Momenteel is Félipe bezig met het afronden van de bachelor Rechtsgeleerdheid.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze IT, Software & Technology-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Jong succesvol en je bedrijf verkopen

Je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd. Blijf je zitten waar je zit en kijk je welke andere avonturen op je pad komen? Of verkoop je je bedrijf? Veel ondernemers denken daar regelmatig over na. Ook de twee jonge en succesvolle ondernemers Daniel Bloemers en Tim Florack deden dat. Zij kozen in december 2022 voor ‘the best of both worlds’. Zij verkochten een deel van hun bedrijf Cuccibu aan private equity-partij Holland Capital en samen bouwen ze verder aan hun bedrijf. Waarom maakten zij deze keuze? Samen met Geert Smets van Aeternus blikken zij terug op de deal.

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand