Pharma, Healthcare & Life sciences

Meer verschuivingen in de waardeketen van de zorg

De wereldwijde vraag naar betaalbare zorg blijft groeien en blijft zorgen voor innovaties. Wetgevers, betalers, zorgverleners en patiënten willen meer waar voor hun geld, bewezen doeltreffendheid van producten, meer transparantie en toegang tot gegevens.

De continue stroom aan innovaties, noodzakelijke productiviteitsverbetering en het gevecht om patiëntgegevens zorgen in de komende jaren voor verdere verschuivingen in de waardeketen van de zorg.

Aeternus is in de afgelopen jaren actief geweest in diverse deals en opdrachten in de Pharma, Healthcare & Life Sciences. Wij beschikken over een Industry Team met toegewijde professionals voor opdrachtgevers uit deze sector. Via de Industry Group Pharma, Healthcare & Life Sciences van ons internationaal netwerk M&A Worldwide zijn wij op de hoogte van de internationale ontwikkelingen en M&A-opportunities.

Recente deals in Pharma, Healthcare & Life sciences

Toon meer deals

Branchekennis

EBIT-Multiple Small-Cap 2016-2023 Pharma, Healtcare & Life sciences

Pharma, Healthcare & Life Sciences multiples
Multiples reflecteren de prijzen die betaald worden voor bedrijven binnen een bepaalde branche. Iedere twee maanden analyseren en brengen wij de multiples in beeld. Wilt u het meest recente rapport downloaden?

Industry Team Pharma, Healthcare & Life sciences

Maurice Koopmans

Maurice Koopmans

Partner

Meer info
Partner

Maurice Koopmans

“Quality means doing it right when no one is looking.”

Maurice (1981) werkt sinds begin 2015 als medior consultant bij Aeternus en is sinds februari 2022 partner bij Aeternus. Daarvoor is hij 8 jaar werkzaam geweest bij een middelgrote multidisciplinaire accountants- en adviesorganisatie en heeft hij als adviseur corporate finance diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten succesvol afgerond.

Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Maurice bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Lieke Janssen

Lieke Kessels-Janssen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Lieke Kessels-Janssen

“If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for the ordinary.”

Lieke heeft een financiële achtergrond met haar Master in Finance die zij heeft afgerond aan Tilburg University. Daarnaast heeft zij op McMaster University (Canada) een aantal verdiepende vakken gevolgd op het gebied van M&A en Venture Capital.

Lieke is sinds 2014 werkzaam bij Aeternus en heeft diverse (internationale) adviestrajecten succesvol ondersteund op het gebied van M&A, Debt Advisory & Value Management. Lieke is analytisch sterk, werkt gestructureerd en is toegewijd.

Tom Soentjens

Tom Soentjens

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Soentjens

“Werk hard voor waar je van houdt en in gelooft, dan komt het succes vanzelf.”

Tom werkt sinds begin 2021 bij Aeternus in de functie van Manager Corporate Finance. Daarvoor heeft hij 6 jaar gewerkt bij een Big Four accountantskantoor. Hier is Tom betrokken geweest bij de financiële advisering en controle van zowel internationale multinationals als het regionale midden- en kleinbedrijf.

Nadat Tom in 2010 zijn HBO Bedrijfseconomie heeft behaald is hij in 2013 afgestudeerd voor zijn Master in Finance aan de Universiteit van Tilburg. In 2019 heeft hij succesvol de theoretische en praktijkopleiding tot AA-accountant afgerond.

Joeri Verlinden

Joeri Verlinden

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Joeri Verlinden

“The only way to achieve the impossible is to believe it is possible.”

Joeri heeft de masters Economics en Finance afgerond aan Tilburg University. Na zijn studie is Joeri in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en sinds september 2022 als Manager Corporate Finance.

Tom Moonen

Tom Moonen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Moonen

“Als de kans niet aanklopt, bouw een deur.”

Na zijn Master of Finance te hebben behaald aan de Middle Tennessee State University (MTSU) en een succesvolle jeugd tenniscarrière, is Tom bij Aeternus gestart als Analyst Corporate Finance. Inmiddels bekleedt hij de positie van Manager Corporate Finance.

‘Maximaliseren in alles wat ik doe is waar ik voor sta. Dit sluit perfect aan bij de missie van Aeternus; het maximaliseren van de hoogst haalbare waarde voor onze klanten.’

Bas van den Broek

Bas van den Broek

Senior Analyst Corporate Finance

Meer info
Senior Analyst Corporate Finance

Bas van den Broek

“Good ideas ought not to be dressed up in bad prose”

Bas werkt sinds maart 2023 bij Aeternus als senior analyst Corporate Finance. Hiervoor was hij werkzaam bij APG als Investment specialist – Fundamental Equity, voorafgaand aan die rol was hij werkzaam bij ABN AMRO en EY. Bas heeft zijn Master Accounting afgerond aan de Tilburg University. In 2021 heeft hij na het afronden van het derde examen en het voldoen aan de juiste ervaring, zijn CFA-titel behaald.

Een M&A transactie of het maken van een waardering is in veel gevallen een complex proces. Vaak is dit een “once-in-a-lifetime” proces voor de ondernemer. Een analist kan zich verliezen complexe analyses, jargon en andere ingewikkelde zaken. Daarom zie ik het als mijn taak, en dat geeft mij ook voldoening, om complexe zaken terug te brengen naar de kern. Ik neem de ondernemer graag mee in een helder verhaal en een kwalitatief sterke waardering, waarbij de opgebouwde waarde van de onderneming goed tot zijn recht komt. Ik ben ervan overtuigd dat dit zorgt voor een prettige samenwerking met de ondernemer en uiteindelijk zal zorgen voor het beste resultaat”.

Floor Brinkman

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Floor Brinkman

“The only way to achieve the impossible is to believe it is possible.”

In de dynamische wereld van M&A voel ik me helemaal in mijn element. Samenwerken met professionals en kennismaken met allerlei boeiende bedrijven geeft me een enorme boost. Samen streven naar de beste resultaten, vol energie en met focus op succes.

Michiel Janssen

Michiel Janssen

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Michiel Janssen

“It is not enough that we do our best; sometimes we must do what is required.”

Na een succesvol afgeronde bachelor Economics and Business Economics en masters Strategic Corporate Finance & Sustainable Finance aan de Universiteit Maastricht, is Michiel per 1 september 2021 aan de slag gegaan bij Aeternus als Analyst Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze Pharma, Healthcare & Life Sciences-specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Case Studies

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand