Bedrijfssucces nú verzilveren óf verder uitbouwen?

Uw bedrijf verkopen

Een succesvol bedrijf. Het dwingt je als ondernemer om continu de juiste keuzes te maken. Er staat veel op het spel. Uw bedrijf verkopen is zo’n belangrijke keuze. Daarover wilt u als ondernemer een weloverwogen besluit nemen.

Verkoop van een bedrijf is een complex proces. De verkoopprijs en verkoopvoorwaarden worden niet alleen bepaald door cijfers. Ook bedrijfsgrootte, marktpositie en marktontwikkelingen spelen een rol, naast het aantal mogelijke kopers, de timing van de verkoop en de aanpak in de onderhandelingen.

Antwoord op uw vragen

Wat is de waarde van mijn bedrijf bij verkoop?

Hoeveel is mijn bedrijf waard? Die vraag stelt elke ondernemer zich regelmatig. De winstgevendheid is zeker niet de enige factor. En waarde is nog iets anders dan prijs.

Is mijn bedrijf klaar om te verkopen?

Hierbij is het belangrijk dat zowel u als uw onderneming klaar is voor de verkoop. Persoonlijke motieven spelen een rol naast zakelijke overwegingen, zoals eerst nog verder groeien en pas over enkele jaren verkopen.

Welke mogelijke kopers zijn er voor mijn bedrijf?

Elk type koper heeft zijn specifieke voor- en nadelen. In een verkoopproces onderscheiden we zeven, verschillende kopersprofielen.

Gedegen voorbereiding bij verkoop van bedrijf

Voor het verkopen van uw bedrijf is de voorbereiding essentieel. Als ondernemer wilt u exact weten waar u aan toe bent en niets aan het toeval overlaten. Wij zoomen in op het (ver)koopproces en bepalen de strategie om het (ver)koopproces op de beste manier uit te voeren of hier naartoe te werken. Met onze specialistische kennis, systematieken, ruime ervaring en een groot, internationaal netwerk brengen we alle kansen en risico’s in kaart. Met de juiste tactiek gaan we voor het beste resultaat. Voor u als ondernemer én de onderneming. Wat in dit proces voor u als ondernemer belangrijk is hebben we in een Ebook voor u samengevat.

Juiste stappen in het verkoopproces

Succesvolle deals realiseren. Dat is onze drijfveer. Wij zorgen voor een optimaal verkoopproces. We onderscheiden ons ook in de uitvoering door op een strategische manier na te denken over het verkoopproces en op het juiste moment de juiste dingen te doen, op de juiste manier te plannen en de juiste keuzes te maken. Onze ervaren adviseurs staan op gelijke voet met ondernemers en kennen uw markt als geen ander. We nemen u graag op voorhand al mee in welke stappen er in een verkoopproces genomen moeten worden. Wat deze stappen voor u inhouden leest u in ons stappenplan.

Aeternus. Your M&A strategist.

Bewezen trackrecord

Met een team van 35 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 15 jaar meer dan 600 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Sterk internationaal netwerk

Om transacties internationaal te begeleiden heeft Aeternus via de 35 partners in M&A Worldwide toegang tot +400 M&A professionals in +35 landen.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.