Diensten

Bedrijf verkopen

Verkoop van een bedrijf is een complex proces. De verkoopprijs en verkoopvoorwaarden worden niet alleen bepaald door cijfers. Ook bedrijfsgrootte, marktpositie en marktontwikkelingen spelen een rol, naast het aantal mogelijke kopers, de timing van de verkoop en de aanpak in de onderhandelingen.

Gedegen voorbereiding bij verkoop van bedrijf

Een succesvolle verkoop start altijd met een gedegen voorbereiding: de waardering van het bedrijf. Daarnaast besteden we in de voorbereiding aandacht aan het identificeren van de juiste kopers en de aanpak in de onderhandelingen.

Juiste stappen in verkoopproces

Tijdens het verkoopproces zorgen we ervoor dat de juiste stappen op het juiste moment worden gezet en dat we altijd overzicht hebben over het totale proces: De search naar de juiste kopers, fiscale en juridische onderwerpen, onderhandelingen, begeleiding bij het Due Diligence, management van de digitale dataroom en contracten.
We blijven betrokken tot de handtekening onder het koopcontract is gezet. Dat deden we al eerder succesvol bij meer dan 200 verkooptransacties. Ervaring genoeg dus. Op basis van inhoud en kwaliteit zorgen we voor de beste deal.
Wilt u uw bedrijf verkopen, wij informeren u graag bij de verschillende stappen van het traject bedrijf verkopen.

Aeternus heeft onderstaande organisaties reeds ondersteund met de verkoop:

Bekijk alle deals die Aeternus heeft gerealiseerd

Over Aeternus

Aeternus is een onafhankelijk corporate finance kantoor met vestigingen in Amsterdam, Eindhoven en Venlo.  Het bedrijf is actief sinds 2006, zowel nationaal als internationaal. Onze klanten zijn bedrijven in het top MKB en midcorporate segment. We zijn sterk in industrie, business services, zakelijke dienstverlening, agrotechniek en food- gerelateerde ondernemingen. Aeternus doet alles rondom bedrijfswaarde: waarde bepalen, waarde verhogen en waarde realiseren.

Hoe vindt u de beste koper voor uw onderneming?

Download kosteloos en vrijblijvend onze whitepaper voor het antwoord.

Vul uw e-mailadres in en ontvangt de whitepaper in uw e-mail postvak – uw e-mailadres wordt enkel gebruikt voor het versturen van de whitepaper.

DOWNLOAD KOSTELOOS ONZE WHITEPAPER

Download
onze brochure

Wilt u meer weten over Aeternus en onze dienstverlening? Download onze brochure.

Download brochure

Over
Aeternus

Met een enthousiast team van adviseurs, consultants
en business analisten staan wij voor u klaar.

Onze professionals

Neem vrijblijvend
Contact op

Heeft u een specifieke vraag over de verkoop
van uw bedrijf. Neem direct contact op met Aeternus.

Neem contact met ons op