De beste financieringsvorm voor uw bedrijf?

Complexe financieringen is ons vak

Aeternus is gespecialiseerd in het arrangeren van complexe financieringen voor bedrijven. Uiteraard bij de koop van een bedrijf. Of in het geval van een spronginvestering of extreme groei. Maar ook het optimaliseren of herstructureren van de bestaande financiering.

Ook voor bedrijven ‘in recovery’ kan Aeternus op diverse manieren bijdragen aan een snelle en concrete oplossing.

Zicht op een hogere verkoopprijs + strategie

Welke financieringsvorm past bij uw bedrijf

De eerste stap in het proces is het maken van een financieringsanalyse zodat we in kaart kunnen brengen waar de financieringsbehoefte ligt. Vervolgens zullen we gaan kijken welke financieringsvorm het beste bij die behoefte past. Naast producten van banken, factoring- en leasebedrijven rukken ook andere financieringsvormen op zoals mezzanine leningen, achtergestelde en soms ook converteerbare leningen. Deze worden verstrekt door hiervoor opgerichte fondsen, maar ook door informals en vermogende particulieren. Sparren hierover met een van onze specialisten? Neem dan contact met ons op.

Tactische keuzes voordat ik mijn bedrijf ga verkopen

Ervaring met financieringen

Binnen Aeternus is ruimschoots kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsfinanciering aanwezig, zowel voor bedrijfsovernames als andere financieringsbehoeftes. Onafhankelijkheid staat hierbij hoog in ons vaandel. In het verleden heeft Aeternus meer dan 200 financieringsaanvragen succesvol afgerond.

Ook voor bedrijven ‘in recovery’ kan Aeternus op diverse manieren bijdragen aan een snelle en concrete oplossing.

Selectie van bedrijven die wij begeleid hebben bij een bedrijfsfinanciering

Toon meer deals

Aeternus. Your M&A strategist.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Bewezen trackrecord

Met een team van 45 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 18 jaar meer dan 800 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Specialist in bedrijfsovernames

Financieringsspecialisten

Binnen Aeternus is ruimschoots kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsfinanciering aanwezig, zowel voor bedrijfsovernames als andere financieringsbehoeftes. Aeternus heeft meer dan 200 financieringen succesvol afgerond.

Case Studies

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand
  • English