Inzicht in de waarde van uw bedrijf?

Uw bedrijf laten waarderen

In elk project bij Aeternus speelt bedrijfswaarde een belangrijke rol. We zijn dan ook niet voor niets het corporate finance bedrijf met de meeste Register Valuators in dienst en meer dan 20 jaar ervaring in bedrijfswaardering.

Waarderingen maken we in allerlei soorten situaties: voorafgaand aan de bedrijfsverkoop, maar ook bij aandeelhoudersconflicten, het vaststellen van de waarde van Intellectueel Eigedom (IP) of een merk, voor het bepalen van successierecht, bij schenking van aandelen en het vaststellen van bedrijfseconomische schade.

Als een van de weinige kantoren in Nederland heeft Aeternus, naast ruime ervaring in waarderingen, ook een vooraanstaande M&A praktijk. Hierdoor worden onze waarderingen dagelijks getoetst aan uitkomsten in de transactiepraktijk.

Antwoord op uw vragen

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Hoeveel is mijn bedrijf waard? Die vraag stelt elke ondernemer zich regelmatig. Winstgevendheid is zeker niet de enige factor. En waarde is nog iets anders dan prijs.

Wat is het verschil tussen waarde en prijs?

Als eerste stap in de verkoop van een bedrijf bepalen we waarde van de aandelen. Dit is echter géén prijs. Onder andere het aantal kopers, de marktomstandigheden, financieringsmogelijkheden en dealmaking hebben invloed op de prijs

Hoe wordt de waarde van een merk bepaald?

Een merk is niet tastbaar, dus hoe kun je het financieel uitdrukken? Een vraag die veel ondernemers zich stellen. Er bestaat een grote verscheidenheid aan waarderingsmethodes voor merken. Als experts op dit gebied, weten we welke methode van toepassing is.

Selectie referenties bedrijfswaardering

Toon meer deals

Bepalen bedrijfswaarde

De bedrijfswaarde wordt bepaald door de toekomstige financiële resultaten en het risico dat hiermee samenhangt. Hiervoor is een scherpe bedrijfseconomische analyse en een grondige beoordeling van het risicoprofiel van een bedrijf nodig.
Hierbij maken we gebruik van de meest geavanceerde technieken en kennisbronnen. Aangevuld met de jarenlange ervaring en expertise en de kennis uit de transactiepraktijk zijn we in staat om elke waardebepaling succesvol af te ronden. Dat deden we al eerder bij meer dan 1000 bedrijfswaarderingen. Lees meer hierover in ons ebook ‘Wat is de waarde van mijn bedrijf’.

Diverse cases van bedrijfswaardering

Waarderingen maken we in allerlei soorten situaties met verschillende aanleidingen. We maken bedrijfswaarderingen in geval van:
• Aan- en verkoop van bedrijven
• Fusie
• Verkoopvoorbereiding
• Value Management
• Conflicten tussen aandeelhouders
• Waarde IP of merk
• Economische schade
• Echtscheiding
• Waarderingen voor de belastingdienst
• Overlijden van een aandeelhouder
• Overdracht familiebedrijf
• Faillissement
• Purchase Price Allocation
• Impairment

Aeternus. Your Valuation strategist.

Waarderingsspecialisten

Met de meeste Register Valuators in huis van alle corporate finance kantoren in Nederland zijn wij in staat de juiste waarde van uw bedrijf te bepalen. Tevens zijn wij aangesloten bij het NIRV

Bewezen trackrecord

Met een team van 35 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 15 jaar meer dan 1000 waarderingen gemaakt. En met de meer 600 nationale en internationale overnamedeals, hebben we een uitstekende toetssteen voor onze bedrijfswaarderingen.

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, kengetallen, transactiemultiples en recente deals binnen uw branche. Deze kennis is onderscheidend voor uw bedrijfswaardering.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

  • English