Due Diligence voor de beste deal

Inzicht in uw bedrijf

We willen de beste zijn in het analyseren van bedrijven. Het Due Diligence is daar een belangrijk onderdeel van. Aeternus voert daarom specifieke specialistische Due Diligence onderzoeken uit bij het kopen en verkopen van een bedrijf: het Commercial Due Diligence, het Production Due Diligence en het IT Due Diligence.

Hiermee dringen we door tot de kern van het bedrijf. Elk onderzoek volgens een specifieke methode. Zowel voor kopers uit de sector als voor banken en Private Equity bedrijven, die hiermee een inhoudelijke toetsing hebben op de voorgenomen financiering of investeringen.

IT Due Diligence

Het IT DD analyseert alle aspecten van de ICT-omgeving of eigen software , de inrichting van het ontwikkelproces, ontwikkelteam en brengt de financiële consequenties hiervan. Ook geeft het een onderbouwd oordeel over de risico’s en kansen op de korte en lange termijn. Niet alleen op technisch vlak, maar ook in relatie tot het businessmodel en daarmee ook het effect op de waarde van een bedrijf r. Bij het IT DD werken wij met ICT-partners met jarenlange praktijkervaring.

Production Due Diligence

Het PDD is gericht op het in kaart brengen en signaleren van risico’s en verbetermogelijkheden van productiemiddelen, productieprocessen en productieorganisatie. Achterstallig onderhoud, het wel of niet voldoen van technische installaties aan eisen van veiligheid en continuïteit, maar ook productie-effectiviteit en mogelijke productieverbeteringen hebben een forse invloed op de toekomstige cashflows van productiebedrijven.

Hoeveel is mijn bedrijf waard?

Commercial Due Diligence

Het CDD is een onderzoek naar de markt van het bedrijf dat verkocht of gekocht wordt. Hiermee wordt bepaald hoe stevig de positie van het bedrijf in de markt is. Ook worden de groeikansen van het bedrijf afgezet tegen de verwachte marktontwikkelingen en concurrentieverhoudingen. Dit alles wordt gebaseerd op een stevige analyse van de omzet en inkopen.

Aeternus. Your M&A strategist.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Waarderingsspecialisten

Uiteindelijk worden de Due Diligence onderzoeken gebruikt in de waardering van het bedrijf. Met de meeste Register Valuators in huis van alle corporate finance kantoren in Nederland zijn wij in staat de juiste waarde van uw bedrijf te bepalen.

Specialist in bedrijfsovernames

Bewezen trackrecord

Met een team van 45 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 18 jaar meer dan 800 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Jong succesvol en je bedrijf verkopen

Je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd. Blijf je zitten waar je zit en kijk je welke andere avonturen op je pad komen? Of verkoop je je bedrijf? Veel ondernemers denken daar regelmatig over na. Ook de twee jonge en succesvolle ondernemers Daniel Bloemers en Tim Florack deden dat. Zij kozen in december 2022 voor ‘the best of both worlds’. Zij verkochten een deel van hun bedrijf Cuccibu aan private equity-partij Holland Capital en samen bouwen ze verder aan hun bedrijf. Waarom maakten zij deze keuze? Samen met Geert Smets van Aeternus blikken zij terug op de deal.

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

De zoektocht naar het beste verkoopmoment

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand
  • English