Due Diligence voor de beste deal

Inzicht in uw bedrijf

We willen de beste zijn in het analyseren van bedrijven. Het Due Diligence is daar een belangrijk onderdeel van. Aeternus voert daarom specifieke specialistische Due Diligence onderzoeken uit bij het kopen en verkopen van een bedrijf: het Commercial Due Diligence, het Production Due Diligence en het IT Due Diligence.

Hiermee dringen we door tot de kern van het bedrijf. Elk onderzoek volgens een specifieke methode. Zowel voor kopers uit de sector als voor banken en Private Equity bedrijven, die hiermee een inhoudelijke toetsing hebben op de voorgenomen financiering of investeringen.

IT Due Diligence

Het IT DD analyseert alle aspecten van de ICT-omgeving of eigen software , de inrichting van het ontwikkelproces, ontwikkelteam en brengt de financiële consequenties hiervan. Ook geeft het een onderbouwd oordeel over de risico’s en kansen op de korte en lange termijn. Niet alleen op technisch vlak, maar ook in relatie tot het businessmodel en daarmee ook het effect op de waarde van een bedrijf r. Bij het IT DD werken wij met ICT-partners met jarenlange praktijkervaring.

Production Due Diligence

Het PDD is gericht op het in kaart brengen en signaleren van risico’s en verbetermogelijkheden van productiemiddelen, productieprocessen en productieorganisatie. Achterstallig onderhoud, het wel of niet voldoen van technische installaties aan eisen van veiligheid en continuïteit, maar ook productie-effectiviteit en mogelijke productieverbeteringen hebben een forse invloed op de toekomstige cashflows van productiebedrijven.

Commercial Due Diligence

Het CDD is een onderzoek naar de markt van het bedrijf dat verkocht of gekocht wordt. Hiermee wordt bepaald hoe stevig de positie van het bedrijf in de markt is. Ook worden de groeikansen van het bedrijf afgezet tegen de verwachte marktontwikkelingen en concurrentieverhoudingen. Dit alles wordt gebaseerd op een stevige analyse van de omzet en inkopen.

Aeternus. Your M&A strategist.

Waarderingsspecialisten

Uiteindelijk worden de Due Diligence onderzoeken gebruikt in de waardering van het bedrijf. Met de meeste Register Valuators in huis van alle corporate finance kantoren in Nederland zijn wij in staat de juiste waarde van uw bedrijf te bepalen.

Bewezen trackrecord

Met een team van 35 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 15 jaar meer dan 600 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

  • English