Stand-Alone internationaliseren of acquisities doen?

Een bedrijf internationaal aan- of verkopen

Een succesvol bedrijf. Het dwingt ondernemers om continu de juiste keuzes te maken. Er staat veel op het spel. Uw bedrijf verkopen aan een internationale koper of een bedrijf in het buitenland aankopen is zo’n belangrijke keuze. Daarover wilt u als ondernemer een weloverwogen besluit nemen.
Internationale overnames vormen een steeds groter aandeel in de M&A-transacties. Ook in de afgelopen jaren kende de internationale M&A markt een sterk opwaartse trend.

Antwoord op uw vragen

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

De weg naar internationaal succes

Waarom zou u moeten overwegen uw bedrijf aan een internationale koper te verkopen? Beperkt u zich bij de zoektocht naar potentiële kopers tot het Nederlandse bedrijfsleven of is het beter om het verkoopproces internationaal aan te pakken?

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Nederlands overnamebod óf internationale koper?

Bij een buitenlandse transactie krijgen ondernemers in de regel tussen de 15% en 50% meer betaald dan bij een binnenlandse transactie. Meer weten over de historie, de trends en de cijfers van internationale overnames in de afgelopen periode?

Specialist in bedrijfsovernames

Internationale groei, stand-alone of door acquisities?

Natuurlijk kunt u altijd zelf starten met een vestiging in het buitenland, maar is het niet beter om een bedrijf in het buitenland te kopen? Immers, te klein beginnen in het buitenland in een markt die zich snel ontwikkelt is wellicht niet de beste keuze.

Zicht op een hogere verkoopprijs + strategie

Gedegen voorbereiding bij de aan/verkoop van een bedrijf

Voor het verkopen van uw bedrijf of het aankopen van een bedrijf is de voorbereiding essentieel. Als ondernemer wilt u exact weten waar u aan toe bent en niets aan het toeval overlaten. Wij zoomen in op het (ver)koopproces en bepalen de strategie om het (ver)koopproces op de beste manier uit te voeren of hier naartoe te werken. Met onze specialistische kennis, systematieken, ruime ervaring en een groot internationaal netwerk brengen we alle kansen en risico’s in kaart. Met de juiste tactiek gaan we voor het beste resultaat. Voor u als ondernemer én de onderneming. Mocht u geïnteresseerd zijn in het verkopen van uw bedrijf klik dan op onderstaande link.

Tactische keuzes voordat ik mijn bedrijf ga verkopen

Juiste stappen in het koop-en verkoopproces

Succesvolle deals realiseren. Dat is onze drijfveer. Wij zorgen voor een optimaal (ver)koopproces. We onderscheiden ons ook in de uitvoering door op een strategische manier na te denken over het (ver)koopproces en op het juiste moment de juiste dingen te doen, op de juiste manier te plannen en de juiste keuzes maken. Onze ervaren specialisten staan op gelijke voet met ondernemers en kennen uw markt als geen ander, ook internationaal. We nemen u graag op voorhand al mee in welke stappen er in een (ver)koopproces genomen moeten worden. Wat deze stappen voor de verkoop van uw bedrijf inhouden leest u in ons stappenplan.

Aeternus. Your M&A strategist.

Specialist in bedrijfsovernames

Bewezen trackrecord

Met een team van 45 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 18 jaar meer dan 800 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Sterk internationaal netwerk

Om transacties internationaal te begeleiden zijn we lid van IPG en heeft Aeternus via de 35 partners in M&A Worldwide toegang tot +400 M&A professionals in +35 landen.

Case Studies

Jong succesvol en je bedrijf verkopen

Je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd. Blijf je zitten waar je zit en kijk je welke andere avonturen op je pad komen? Of verkoop je je bedrijf? Veel ondernemers denken daar regelmatig over na. Ook de twee jonge en succesvolle ondernemers Daniel Bloemers en Tim Florack deden dat. Zij kozen in december 2022 voor ‘the best of both worlds’. Zij verkochten een deel van hun bedrijf Cuccibu aan private equity-partij Holland Capital en samen bouwen ze verder aan hun bedrijf. Waarom maakten zij deze keuze? Samen met Geert Smets van Aeternus blikken zij terug op de deal.

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

De zoektocht naar het beste verkoopmoment

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand
  • English