Stand-Alone internationaliseren of acquisities doen?

Een bedrijf internationaal aan- of verkopen

Een succesvol bedrijf. Het dwingt ondernemers om continu de juiste keuzes te maken. Er staat veel op het spel. Uw bedrijf verkopen aan een internationale koper of een bedrijf in het buitenland aankopen is zo’n belangrijke keuze. Daarover wilt u als ondernemer een weloverwogen besluit nemen.
Internationale overnames vormen een steeds groter aandeel in de M&A-transacties. Ook in de afgelopen jaren kende de internationale M&A markt een sterk opwaartse trend.

Antwoord op uw vragen

De weg naar internationaal succes

Waarom zou u moeten overwegen uw bedrijf aan een internationale koper te verkopen? Beperkt u zich bij de zoektocht naar potentiële kopers tot het Nederlandse bedrijfsleven of is het beter om het verkoopproces internationaal aan te pakken?

Nederlands overnamebod óf internationale koper?

Bij een buitenlandse transactie krijgen ondernemers in de regel tussen de 15% en 50% meer betaald dan bij een binnenlandse transactie. Meer weten over de historie, de trends en de cijfers van internationale overnames in de afgelopen periode?

Internationale groei, stand-alone of door acquisities?

Natuurlijk kunt u altijd zelf starten met een vestiging in het buitenland, maar is het niet beter om een bedrijf in het buitenland te kopen? Immers, te klein beginnen in het buitenland in een markt die zich snel ontwikkelt is wellicht niet de beste keuze.

Gedegen voorbereiding bij de aan/verkoop van een bedrijf

Voor het verkopen van uw bedrijf of het aankopen van een bedrijf is de voorbereiding essentieel. Als ondernemer wilt u exact weten waar u aan toe bent en niets aan het toeval overlaten. Wij zoomen in op het (ver)koopproces en bepalen de strategie om het (ver)koopproces op de beste manier uit te voeren of hier naartoe te werken. Met onze specialistische kennis, systematieken, ruime ervaring en een groot internationaal netwerk brengen we alle kansen en risico’s in kaart. Met de juiste tactiek gaan we voor het beste resultaat. Voor u als ondernemer én de onderneming. Mocht u geïnteresseerd zijn in het verkopen van uw bedrijf klik dan op onderstaande link.

Juiste stappen in het koop-en verkoopproces

Succesvolle deals realiseren. Dat is onze drijfveer. Wij zorgen voor een optimaal (ver)koopproces. We onderscheiden ons ook in de uitvoering door op een strategische manier na te denken over het (ver)koopproces en op het juiste moment de juiste dingen te doen, op de juiste manier te plannen en de juiste keuzes maken. Onze ervaren specialisten staan op gelijke voet met ondernemers en kennen uw markt als geen ander, ook internationaal. We nemen u graag op voorhand al mee in welke stappen er in een (ver)koopproces genomen moeten worden. Wat deze stappen voor de verkoop van uw bedrijf inhouden leest u in ons stappenplan.

Aeternus. Your M&A strategist.

Bewezen trackrecord

Met een team van 35 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 15 jaar meer dan 600 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Sterk internationaal netwerk

Om transacties internationaal te begeleiden zijn we lid van IPG en heeft Aeternus via de 35 partners in M&A Worldwide toegang tot +400 M&A professionals in +35 landen.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

  • English