Private Equity & Venture Capital

Private Equity & Venture Capital

Binnen Aeternus is ruimschoots ervaring met het selecteren en benaderen van verstrekkers van risicodragend kapitaal: Private Equity en Venture Capital bedrijven. Private Equity (PE) is gericht op bestaande ondernemingen die geld nodig hebben om te investeren of te groeien. Venture Capital (VC) is gericht op startende bedrijven.

Private Equity en Venture Capital firma’s als investeerders

Met hulp van Private Equity  en Venture Capital worden (hogere) investeringen mogelijk en kan de groei worden versneld. Doel hiervan is meer waarde te creëren dan standalone mogelijk is. In ruil hiervoor verlangen de investeerders een rendement dat passend is bij het risico. Hoger dus dan de rente op leningen.

Private Equity en Venture Capital voor u een mogelijkheid?

Een belangrijk verschil met leningen is dat PE/VC-bedrijven in meer of mindere mate zeggenschap binnen het bedrijf krijgen. De vraag of dit voor de onderneming waarde toevoegt en bij u als ondernemer past, kan Aeternus voor u beantwoorden. Door ons eigen PE/VC bestand kunnen we bovendien snel en effectief de juiste partij(en) selecteren die passend zijn bij uw bedrijf, u als ondernemer en de actuele financieringsbehoefte.

Het aantrekken van risicodragend kapitaal vergt specialistische kennis en een uitgebreid netwerk. Wij zetten deze graag voor u in en blijven tot de definitieve overeenkomst is getekend uw navigator in het proces.

Databestand Private Equity en Venture Capital firma’s

Aeternus kent in Nederland alle PE/VC firma’s en heeft deze kennis vastgelegd in een databestand met hierin per PE/VC opgenomen:

  • het minimale en maximale investeringsvolume per deelneming
  • de sectoren waarin wordt geïnvesteerd
  • investeringsfase (type fonds VC of PE)
  • meerderheid- of minderheidsdeelneming
  • investeringsregio
  • korte en/of lange termijn investeerders

Daarnaast heeft Aeternus een uitgebreid bestand van buitenlandse, vaak gespecialiseerde fondsen en via haar partners in M&A Worldwide toegang tot internationale PE/VC firma’s. Hierdoor kan effectief een selectie worden gemaakt van passende PE/VC firma’s.

Selectie done deals met Private Equity

Toon meer deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand
  • English