Wij zorgen voor een eerlijke waardering

Uw bedrijf laten waarderen

Aeternus heeft uitgebreide ervaring in het ondersteunen van processen waarbij economische waarde in het geding is. Bijvoorbeeld bij een verschil van mening over de waarde van aandelen tussen aandeelhouders, of bij de vaststelling van schade als gevolg van een tussentijdse beëindiging van een samenwerkingsovereenkomst

Antwoord op uw vragen

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Wat is de waarde van mijn aandelen?

Hoeveel zijn mijn aandelen waard? Dit is natuurlijk een relevante vraag als er verschillende aandeelhouders binnen een bedrijf zijn.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Hoe wordt de geleden schade berekend?

Als in een juridische procdure moet worden aangetoond wat de geleden schade is moet deze zo nauwkeurig mogelijk worden berekend.

Ondernemers die wij recentelijk begeleidt hebben bij schade- en conflictwaarderingen

Toon meer deals
Zicht op een hogere verkoopprijs + strategie

Waardering aandelen

Meest voorkomende opdrachten op dit gebied is de waardering van aandelenbelangen. Hierin is Aeternus specialist. In Nederland heeft Aeternus het grootste team Register Valuators. Aeternus trad hierdoor in het verleden regelmatig op als deskundige in een rechtzaak, partijdig of onpartijdig deskundige of bindend adviseur.

Tactische keuzes voordat ik mijn bedrijf ga verkopen

Second opinion

In bepaalde situaties is er behoefte aan een extra oordeel van een onafhankelijke expert over de waarde van een onderneming of de gehanteerde uitgangspunten waarop de waarde is gebaseerd. De adviseurs van Aeternus hebben ervaring met het uitvoeren van een second opinion in uiteenlopende situaties, zoals:
• Verschil van mening over de waarde bij de koop/verkoop van een onderneming
• Verschil van mening tussen aandeelhouders in het kader van uitkoop-, geschillen- en blokkeringsregeling
• Discussie met de belastingdienst over de economische waarde van een bedrijf

Aeternus. Your M&A strategist.

Specialist in bedrijfsovernames

Waarderingsspecialisten

Met de meeste Register Valuators in huis van alle corporate finance kantoren in Nederland zijn wij in staat de juiste waarde voor uw bedrijf te berekenen.

Moet ik doorgaan of mijn bedrijf verkopen?

Bewezen trackrecord

Aeternus heeft in de afgelopen 18 jaar meer dan 1300 klanten begeleidt zowel nationaal als internationaal.

Ervaren in voorbereiding op een bedrijfsovername

Branchekennis

Kennis van multiples, prijzen, vraag en aanbod binnen elke branche.

Case Studies

Jong succesvol en je bedrijf verkopen

Je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd. Blijf je zitten waar je zit en kijk je welke andere avonturen op je pad komen? Of verkoop je je bedrijf? Veel ondernemers denken daar regelmatig over na. Ook de twee jonge en succesvolle ondernemers Daniel Bloemers en Tim Florack deden dat. Zij kozen in december 2022 voor ‘the best of both worlds’. Zij verkochten een deel van hun bedrijf Cuccibu aan private equity-partij Holland Capital en samen bouwen ze verder aan hun bedrijf. Waarom maakten zij deze keuze? Samen met Geert Smets van Aeternus blikken zij terug op de deal.

Van zolderkamer naar internationale verkoop

In mei 2023 werd Pocos B.V. – een wholesale internet serviceprovider en telecomoperator in het Brabantse Son – verkocht. Aeternus vond de juiste koper, de Franse telecom operator Sewan, dankzij een gedegen analyse en voorbereiding, een uitgebreid internationaal netwerk en een strak geregisseerd overnameproces.

De zoektocht naar het beste verkoopmoment

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand
  • English