Zicht op een hogere verkoopprijs

De waarde van uw bedrijf verhogen

Met het eigen ontwikkelde model ‘Focus@Value’ werkt Aeternus systematisch aan het verhogen van bedrijfswaarde voor ondernemers die:

- Hun bedrijf willen verkopen
- Een nieuwe invulling of impuls willen geven aan een gewijzigd verouderd businessmodel
- Voor een belangrijke strategische keuze staan

Antwoord op uw vragen

Wanneer ben ik klaar om mijn bedrijf te verkopen?

Hierbij is het belangrijk dat zowel u als uw onderneming klaar is voor de volgende fase, bedrijfsverkoop. Waardemangement speelt hierbij een belangrijke rol.

Gaat u door of wilt u uw bedrijf verkopen?

Als ondernemer bent u bezig met de toekomst en dan komt de vraag: wanneer moet ik mijn bedrijf verkopen? Vaak is dit een strategische keuze.

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Hoeveel is mijn bedrijf waard? Die vraag stelt elke ondernemer zich regelmatig. De winstgevendheid is zeker niet de enige factor. En waarde is nog iets anders dan prijs

Selectie van bedrijven die wij begeleid hebben bij waardemanagement

Toon meer deals

Zicht op een hogere verkoopprijs

U denkt er over na om uw bedrijf over een aantal jaren te verkopen. Ongetwijfeld heeft u hierbij een gedachte over de waarde van uw bedrijf, mogelijke kandidaat kopers en verkoopmogelijkheden.
Echter, de toetsing aan de dagelijkse M&A praktijk ontbreekt. Terwijl het juist relevant is om te weten hoe de verkoop kan worden geoptimaliseerd en wat er tot die tijd gedaan kan worden om de waarde en prijs van uw bedrijf te verhogen. Daarom hebben we het Top Value Program ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf optimaal is gepositioneerd voor verkoop en de verkoopprijs zo hoog mogelijk is.

Waardemanagement opties

Ons Focus@Value model kan van toepassing zijn voor zowel verkoopvoorbereiding, maar ook wanneer u het businessmodel wilt herijken. Een aantal voorbeelden van uitkomsten die wij kunnen realiseren:

Verkoopvoorbereiding: verkopen van een bedrijfsonderdeel, de verkoop van een nieuw product vergroten, deel van het management vervangen, een activiteit versneld uitbreiden, vermindering van een grote afhankelijkheid van een klant of leverancier

Herijking businessmodel: herzien van prijzenbeleid, merk bouwen in plaats van private label, bedrijf overnemen of onderdeel verkopen, investeringstempo verhogen.

Strategische keuze: portfolio analyse met het doel een bedrijf te verkopen of juist te kopen, de waarde bepalen van 2 alternatieve investeringsprojecten.

Aeternus. Your M&A strategist.

Bewezen trackrecord

Met een team van 35 specialisten heeft Aeternus in de afgelopen 15 jaar meer dan 600 overnamedeals gerealiseerd, zowel nationaal als internationaal.

Branchekennis

Bij Aeternus werken we met gespecialiseerde branche teams die op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen, multiples, recente deals en actieve kopers en verkopers binnen uw branche.

Waarderingsspecialisten

Met de meeste Register Valuators in huis van alle corporate finance kantoren in Nederland zijn wij in staat de juiste waarde van uw bedrijf te bepalen en te verhogen.

Case Studies

Een waardevolle deal voor een IT bedrijf met Aeternus als regisseur

Je voert gesprekken met een partij die je bedrijf wil overnemen. Er ligt zelfs al een bod op tafel. Heeft het dan zin om alsnog een M&A-specialist aan boord te halen?

Verkoopprijs Software bedrijf bij overname verhoogd door Aeternus

Gaan we wel of niet verkopen? Wat als we nee zeggen? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Uiteindelijk heeft Aeternus de verkoopprijs van het software bedrijf flink verhoogd.

Overname door Stantec geeft AGEL adviseurs vleugels

Met de overname door Stantec kan AGEL een volgende stap maken in de ontwikkeling van het bedrijf. Weten hoe Aeternus de juiste koper voor AGEL adviseurs gevonden heeft?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

  • English