Internationaal

Internationale overnames

Internationale overnames vormen een steeds groter aandeel in de M&A-transacties. Ook in de afgelopen jaren kende de internationale M&A markt een sterke opwaartse trend. Hieraan liggen de volgende twee beweegredenen ten grondslag:

  • Vanuit de verkoper: Nederland is een klein land en niet in alle branches is er een nationale koper voor uw bedrijf. De beste koper met de beste prijs en voorwaarden bevindt zich dan in het buitenland.
  • Vanuit de koper: Als in Nederland een sterke marktpositie is bereikt,  is internationaliseren om daarmee de onderneming in een volgende groeifase te brengen, een waarde verhogende strategie.

Bedrijf verkopen aan Nederlandse koper of internationale koper?

Beperkt u zich in het vinden van een koper tot Nederlandse bedrijven óf is het beter om het verkoopproces internationaal aan te pakken? Kopers uit het buitenland betalen in de praktijk vaak hogere prijzen, zeker als uw bedrijf als platform kan dienen voor verdere groei. Wilt u meer weten over uw bedrijf (op termijn) te verkopen aan een buitenlandse partij? > Download dan hier onze whitepaper over de strategische afwegingen bij de verkoop van uw bedrijf aan een internationale koper.

Internationale groei: stand-alone of door acquisities?

Als ondernemer bent u continu bezig met het maken van strategische keuzes. Internationaliseren is zo’n ingrijpende keuze. Daarover wilt u als ondernemer een weloverwogen besluit nemen. Natuurlijk kunt u altijd zelf starten met een vestiging in het buitenland, maar is het niet beter om een bedrijf in het buitenland te kopen? Immers, te klein beginnen in het buitenland in een markt die zich snel ontwikkelt, is wellicht niet de beste keuze. > Vraag hier een vrijblijvend (online) gesprek aan met een van onze specialisten, voor een advies op maat.

Ervaring in international M&A

In de afgelopen 15 jaar werden tientallen internationale transacties door de M&A adviseurs van Aeternus begeleid. Zowel Nederlandse bedrijven die hun bedrijf verkochten aan buitenlandse kopers, maar ook Nederlandse bedrijven die in het buitenland een bedrijf kochten en buitenlandse bedrijven die in Nederland een acquisitie hebben gedaan. Precies bij dit soort strategische keuzes is Aeternus uw sparringpartner en adviseur. Met een scherpe blik op overnames en meer dan vijftien jaar ervaring in (internationale) M&A transacties.

Internationale netwerken M&A

Om internationale transacties professioneel te begeleiden maakt Aeternus deel uit van twee internationale netwerken, M&A Worldwide en IPG. > Lees hier meer over onze internationale netwerken.

Recente Internationale deals

Toon meer deals