24-02-2023
Foodprocessing machinebouwers | Consoliderende markt met internationale kansen

Foodprocessing machinebouwers | Consoliderende markt met internationale kansen

Koen van Bussel op

De groei van de wereldbevolking, klimaatverandering, grondstoffenschaarste en de toenemende vraag van consumenten naar gezond en veilig voedsel leggen druk op de voedselproductie en verwerking. Technologie kan helpen bij het efficiënter, effectiever, duurzamer en veiliger produceren en verwerken van voedsel. In dit blog leest u over de Nederlandse Agribusiness & Food sector Machinebouwers en wat er op overnamegebied gebeurt in deze branche.

Wereldwijde erkenning in de Agribusiness & Food sector

Nederlandse machinebouwers hebben een sterke reputatie opgebouwd in de Agribusiness & Food sector en worden wereldwijd erkend voor hun innovatieve, hoogproductieve en efficiënte voedselverwerkingstechnologie. Nederland behoort tot de top 3 exporteurs van Food & Agribusiness Technology en is de nummer 3 exporteur van machines voor de voedingsindustrie. De Nederlandse Agribusiness & Food sector vertegenwoordigt een jaaromzet van €120 miljard en biedt werkgelegenheid aan 800.000 mensen.

Kansen voor internationale groei door overnames

In de afgelopen vijf jaar hebben verschillende overnames plaatsgevonden in de Food Processing Machinebouw. We verwachten dat de consolidatieslag de komende jaren onder invloed van de marktontwikkeling door zal gaan. Dit staat verder beschreven in onze Blog Foodprocessing in Verandering.  Met de vooraanstaande rol van Nederlandse partijen in deze sector, biedt dit voor Nederlandse machinebouwers in de Food Processing volop kansen voor verdere internationale groei.

Nederlandse machinebouwers in de Food Processing sector hebben kansen voor verdere groei en ontwikkeling door de vooraanstaande rol van Nederlandse partijen in de sector en de voortgaande consolidatieslag.

Redenen voor overnames

De belangrijkste redenen voor overnames zijn de verhoging van kennis en toegang tot digitale technologie, versterking van de positie in de keten en daarmee de positie in de markt en mogelijkheid tot verdere internationale (door) groei, al dan niet met behulp van PE-partijen.

Overnamespecialist met kennis van de Agribusiness & Food

Benieuwd naar onze analyse van Top 20 Foodprocessing machinebouwers en een kijk op de markt? Download dan hier het rapport  

Wilt u meer weten over de kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem hier contact met ons op voor een afspraak. 

New call-to-action

Gerelateerde artikelen

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.