Kennisartikel
11-09-2019

Top 25 MedTech: M&A activiteit en sector trends

De MedTech industrie is volop in beweging op het gebied van fusies, overnames en financieringen. Zo zien we bijvoorbeeld internationale kopers die interesse hebben in Nederlandse partijen, enerzijds vanwege een actieve overnamestrategie en anderzijds omdat Nederland internationaal gezien wordt als een voorloper in het zorgsysteem en op het gebied van zorginnovatie.

Daarnaast zien we dat het aantal investeringen door private equity partijen (PE) in de zorg in 2018 ten opzichte van een jaar eerder is gestegen met ruim 30%, waarbij er in toenemende mate wordt geïnvesteerd in medische en technische start-ups. Zo heeft bijvoorbeeld Gilde Healthcare onlangs een bedrag van 200 miljoen euro opgehaald voor een nieuw private equity-fonds (Gilde Healthcare Services III). Dit fonds gaat zich richten op zorgverleners, leveranciers van medische producten en dienstverleners.

Een ander voorbeeld is het Brabantse hightechbedrijf Sioux Technologies, dat eind april 3 miljoen euro in een gepatenteerde oplossing van de Zwitserse start-up SamanTree Medical heeft geïnvesteerd. Het investeringsfonds van Sioux Technologies investeert samen met regionale en Europese partners (zoals de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en het European Angel Fund) in kansrijke technische start-ups om innovatieve ideeën een kans te geven op een snellere ontwikkeling op het gebied van technologische vooruitgang en een snellere marktintroductie. Verwacht wordt dat de hoge transactie-activiteit in de MedTech zal aanhouden.

Benieuwd naar onze analyse van de sector? Download hier het Onderzoeksrapport: Top 25 MedTech.

Gerelateerde artikelen

Recente deals in deze branche

Toon meer deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand