Deal done for
Notubiz

Aeternus begeleidt overname Notubiz door Total Specific Solutions

NotuBiz, leverancier van een softwaresuite om alle fasen van het politieke besluitvormingsproces te ondersteunen, heeft zich aangesloten bij Total Specific Solutions (“TSS”). Met deze acquisitie kan TSS nu aanvullende producten en diensten aanbieden binnen de sector van de lokale overheid. In deze M&A transactie in de softwarebranche trad Aeternus op als adviseur van Notubiz.

Notubiz

NotuBiz is marktleider in Nederland met haar Raadsinformatiesysteem (RIS) voor gemeenten, provincie en waterschappen. Daarnaast heeft NotuBiz een Politiek Portaal wat een totaaloplossing is voor elke fase van het vergaderproces. Het portaal is modulair opgebouwd en bevat documentontsluiting, digitaal vergaderen, live-uitzendingen van vergaderingen en archivering van zogenaamde videotulen. Onderdeel van de transactie is ook Notuleerservice Nederland, een notuleerdienst, dat samen met het Politiek Portaal een totaalconcept vormt.

Total Specific Solutions

Jurriaan Piek, General Manager bij TSS: “TSS heeft veel oplossingen voor de lokale overheid en het RIS en Politiek Portaal sluiten heel goed aan op het huidige TSS software portfolio. Wij willen onze klanten graag een goede keuze bieden in al hun marktuitdagingen die door software voorzien kunnen worden. NotuBiz is met hun suite een van de marktleiders in Nederland. Als ‘hold forever’ eigenaar zien wij veel toegevoegde waarde in NotuBiz voor onze klanten op de Nederlandse markt. Daarnaast is NotuBiz ook al actief op de Belgische markt waar TSS hen gaat helpen de groeikansen verder te ontplooien. NotuBiz zal als zelfstandige business unit blijven opereren vanuit hun kantoor in Rotterdam.”

Rufus Flipse, Algemeen Directeur: “NotuBiz en Notuleerservice Nederland hebben als marktleider in hun segment een sterke positie op de Nederlandse markt. Tevens hebben zij nog veel potentieel om verder door te groeien en willen nu graag de volgende stap maken. TSS is de ideale eigenaar om ons de slagkracht te geven die nodig is om verder te groeien: enorm veel kennis van de lokale overheid, de best practices hoe je ‘vertical market software’ (VMS) bedrijven succesvol maakt en toegang tot al deze informatie wereldwijd middels de uiteindelijke aandeelhouder van TSS, Constellation Software Inc. En het is voor NotuBiz makkelijker deze volgende stap te maken wanneer zij onderdeel is van een grote VMS groep als TSS.”

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.