Deal done for
Anywaydoors

Aeternus begeleidt Anywaydoors bij verkoop aan sectorgenoot Theuma

Deurenfabrikant Theuma uit Bekkevoort, neemt sectorgenoten Anywaydoors en dochterbedrijf Portapivot over. Aeternus begeleidde Anywaydoors bij de verkoop aan  Theuma.

Theuma is een fabrikant van binnendeuren en kozijnen Het is de Belgische marktleider en de nummer twee in Nederland. Theuma richt zich zowel op de bedrijven- als, via groothandels, op de consumentenmarkt. Ondanks de coronacrisis kon Theuma dit jaar zijn marktaandeel behouden, Anywaydoors kon zelfs groeicijfers neerzetten. Samen hebben de bedrijven een omzet van 60 miljoen euro.

De overname is vooral van belang omwille van de innovatieve techniek die Anywaydoors in huis heeft. Het bedrijf maakt zogenaamde pivoterende deuren die veel veiliger zijn omdat je er in principe je vingers niet kan tussen klemmen. Anywaydoors maakt ook trendy room dividers.

Over Anywaydoors

Anywaydoors maakt op maat gemaakte pivoterende deuren en schuifdeuren (‘room dividers’) voor het hogere marktsegment en verkoopt die via een hoofdwinkel in Massenhoven en een netwerk van geselecteerde verdelers in de Benelux. Zusterbedrijf Portapivot verkoopt ‘room divider’-producten en scharnieren online aan professionele klanten.

Meer over Anywaydoors https://www.anywaydoors.nl/

Over Theuma

Theuma

Theuma is een van de grootste producenten van deursets (binnendeuren en kozijnen) in Europa en heeft 250 medewerkers verdeeld over België (Bekkevoort) en Nederland (Nijkerk). Theuma werd vorig jaar door Eugeen Theunis verkocht aan het investeringsfonds M80 en het management van het bedrijf. M80 mikt vooral op meerwaarde en groei door de implementatie van digitale technieken.

Meer over Theuma https://www.theuma.com/nl-nl/

 

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand