Deal done for
Bold People
28-12-2021

Aeternus begeleidt Bold People bij verkoop aan branchegenoot Welten

Detacheerder en opleider Welten Groep bundelt de krachten met detacheerder Bold People. Met de komst van Bold People groeit het Welten concern naar ruim 800 financiële professionals. 

Voor Bold People geeft de volwassenheid van systemen, gecertificeerde processen en de professionaliteit van ondersteunende afdelingen van Welten, een duurzame boost aan de onderneming. Met de posities die Welten bemiddelt, ontstaat voor talenten een logisch en compleet carrièrepad en aantrekkelijk toekomstperspectief. Daarnaast geeft het in-house opleidingsplatform Bold professionals een extra prikkel om het beste uit zichzelf te halen.

Mede door de komst van investeerder One Two Capital worden concrete stappen gezet in de buy & build strategie van Welten. De overname van Bold People is een volgende stap in de recent aangekondigde groeiversnellingsstrategie.

Chris Baelemans, CEO van Welten Groep: “Bold People staat al even op ons lijstje met mogelijke versterkingen. We bedienen veelal dezelfde opdrachtgevers en onder de bezielende leiding van CEO Heidi Scholtens is Bold People uitgegroeid tot een aantrekkelijke recruitmentmagneet voor jonge financials. Met deze krachtenbundeling bieden wij onze opdrachtgevers nog meer garanties op de instroom en duurzame inzetbaarheid van financieel talent en verstevigen we onze positie als full service HR-partner.”

De overname betreft een aandelentransactie, waarbij Welten Groep 100% van de geplaatste en uitstaande aandelen van Bold People overneemt. Bold People is in dit verkooptraject begeleid door Aeternus.

Wij wensen Bold People en Welten heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Bold People

Bold People is gespecialiseerd in detachering, interim-management, werving en selectie en executive search voor met name de bancaire sector. De financiële detacheerder bestaat al bijna 20 jaar en heeft circa 300 werknemers.

Meer over Bold People: https://bold-people.nl/

Over Welten

Welten Groep, gevestigd in Den Bosch, bestaat bijna 30 jaar en levert gespecialiseerde detacherings- en opleidingsdiensten aan Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Tot het Welten-concern behoren ook financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en Hubper, ontwikkelaar van digitale leerapplicaties. Exclusief deze twee bedrijven heeft Welten circa 500 werknemers.

Ruim zeven maanden geleden nam de Amsterdamse investeringsmaatschappij One Two Capital een meerderheidsbelang in Welten. Met de komst van de investeerder is het voor de Brabantse onderneming gemakkelijker geworden om via onder meer overnames versneld te groeien.

Meer over Welten: https://www.welten.eu/

 

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand