Deal done: City Clinics
10-05-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt City Clinics bij verkoop aan Cosmetique Totale

Huidkliniek Cosmetique Totale en injectableskliniek City Clinics slaan de handen ineen om een leidende positie in de Nederlandse markt te realiseren. Samen met investeerder BB Capital streeft Cosmetique Totale sinds 2020 een actieve groeistrategie na.

City Clinics is bekend vanwege haar brede scala aan niet-chirurgische behandelingen zoals botox, fillers, huidverbetering en laserbehandelingen. Het bedrijf heeft momenteel 17 vestigingen in Nederland en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en professionele kliniek.

Buy-and-build met BB Capital Investments

De overname van City Clinics is een belangrijke stap in de buy-and-build-strategie van Cosmetique Totale. Sinds de start van hun samenwerking met BB Capital Investments in mei 2020, heeft Cosmetique Totale 17 add-on acquisities gerealiseerd, waardoor het aantal vaste behandellocaties in drie jaar tijd ruim verviervoudigd is van 11 naar 47, en het aantal shop-in-shop locaties is verdubbeld van 200 naar 400.

Met de 17 Nederlandse vestigingen van City Clinics, die gespecialiseerd zijn in botox- en fillersbehandelingen (injectables), heeft de Cosmetique Totale groep nu in totaal 64 vestigingen en meer dan 300 medewerkers, met een omzet van bijna 40 miljoen euro.

“De injectablesmarkt is groeiende, maar ook zeer sterk versnipperd. Marktconsolidatie is onontkoombaar en biedt ons veel voordelen. Door deze krachtenbundeling zijn wij in staat om op relatief korte termijn een forse groeistap te maken waarbij ons marktaandeel aanzienlijk zal toenemen. Ik verheug mij erop om samen met mijn team, Cosmetique Totale en BB Capital op een plezierige en constructieve manier de aankomende jaren samen te werken.”

Ivo Derksen, CEO van City Clinics

Beide bedrijven zijn enthousiast over de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat het samenvoegen van hun krachten zal leiden tot verdere groei en innovatie in de esthetische industrie.

Binnen de esthetische industrie vindt momenteel een consolidatieslag plaats, waarbij zowel nationale als internationale investeringsmaatschappijen veel interesse tonen. Dat werd onderschreven door de grote mate van interesse in City Clinics. De overname van City Clinics door Cosmetique Totale is een belangrijke stap voorwaarts in de ambitie van de groep om dé marktleider te worden in cosmedische behandelingen in West-Europa. Wij wensen City Clinics, Cosmetique Totale en BB Capital heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.”

Jacques Jetten, Managing Partner Aeternus

De aandeelhouders van City Clinics zijn in dit traject begeleid door Jacques Jetten van Aeternus.

City Clinics logo

City Clinics is een toonaangevende specialist in de groeiende markt voor injectables. Het bedrijf voert jaarlijks meer dan 40.000 botox- en fillerbehandelingen uit, verspreid over heel Nederland. Kwaliteit is een belangrijke pijler voor City Clinics. Er werken ruim 50 artsen voor City Clinics die jaarlijks worden (bij)geschoold en getraind.

> Meer over City Clinics

Cosmetique totale logo

Cosmetique Totale is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied van huid- en lasertherapie. Sinds de start van hun samenwerking met BB Capital Investments in mei 2020, heeft Cosmetique Totale 17 add-on acquisities gerealiseerd, waardoor het aantal vaste behandellocaties in drie jaar tijd ruim verviervoudigd is van 11 naar 47, en het aantal shop-in-shop locaties is verdubbeld van 200 naar 400.

> Meer over Cosmetique Totale

Het M&A team voor deze deal

Jacques Jetten

Jacques Jetten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Jacques Jetten

”Alles wat je doet, met volle overgave doen.”

Jacques is oprichter en partner van Aeternus BV. Voordat Jacques eind 2005 Aeternus startte, was hij werkzaam in managementfuncties in de bancaire sector en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector. Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Jacques is betrokken geweest bij talloze nationale en internationale M&A transacties en treedt regelmatig op als deskundige in geschillen en procedures over bedrijfswaarde.

‘Ik ben het meeste bezig met onderhandelingen, zet intern de lijnen uit en controleer de voortgang. Inhoudelijk ben ik bij veel waarderingen betrokken. Daarnaast doe ik de intake met nieuwe klanten, voer acquisitiegesprekken. Een leuke mix!’

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand