Deal done: Cuccibu
05-12-2022

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Cuccibu bij verkoop aan investeerder Holland Capital

Cuccibu is een toonaangevende en snelgroeiende organisatie met 80 consultants op het gebied van privacy services en informatiebeveiliging. Door het samengaan met investeerder Holland Capital kunnen verdere groeiambities gerealiseerd worden. 

De specialistische kennis van privacy & legal services en informatie & cybersecurity services heeft Cuccibu een krachtige positie opgeleverd in Nederland. Klanten van Cuccibu zijn gerenommeerde nationale én internationale organisaties, (semi)overheden en multinationals. Holland Capital is een ervaren investeerder die kleine en middelgrote ondernemingen in technologie en healthcare helpt te groeien.

Middels de krachtenbundeling van Cuccibu en Holland Capital streven zij een actieve Buy & Build strategie na gericht op complementaire overnames in binnen- en buitenland. De gelijktijdige acquisitie van QSN, de eerste add-on investering, is daar een toonzettend voorbeeld van.

 

’Digitalisering binnen organisaties, toenemende wet- en regelgeving en de groei van het aantal cyber aanvallen zorgen ervoor dat risico management een enorme vlucht maakt. Er zijn veel verschillende partijen actief op zoek in de markt naar potentiële overname targets. Dat werd onderschreven door de grote mate van interesse zowel door strategische- als Private Equity partijen. In Holland Capital heeft Cuccibu een sterke partner gevonden die de groei ambities van het management team onderschrijft.”

Rob Woodford Senior Consultant Aeternus

 

De aandeelhouders van Cuccibu zijn in dit traject begeleid door Geert Smets en Rob Woodford van Aeternus. De transactie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Stijn Rijpma van Taylor Wessing.

Wij wensen Cuccibu en Holland Capital veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Cuccibu logo

Cuccibu is gespecialiseerd in IT Risico Management, Information Security, Cyber Security, Privacy & Legal. Opgericht in 2014, is Cuccibu snel gegroeid naar een adviesorganisatie met meer dan 80 consultants en vestigingen in Eindhoven en Delft. Klanten van Cuccibu zijn gerenommeerde nationale én internationale organisaties, (semi)overheden (publieke zorginstanties en decentrale overheid) en multinationals.

> Meer over Cuccibu

 

Holland Capital logo

Holland Capital is een ervaren investeerder die kleine en middelgrote ondernemingen in technologie en healthcare helpt te groeien. Sinds de start van Holland Capital in 1981 is in meer dan 150 ondernemingen geïnvesteerd en is uitgebreide ervaring opgedaan met de ontwikkeling van start-ups en MKB ondernemingen. Zo is in het verleden geïnvesteerd in o.a. Avensus (IT audit, IT governance en security specialist) en Qsight (cloud, networking en security).

> Meer over Holland Capital

Het M&A team voor deze deal

Geert Smets

Geert Smets

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Geert Smets

“Succes komt niet vanzelf. Je moet het zelf opzoeken en grijpen.”

Met ruim 20 jaar ervaring in de bancaire sector heeft Geert talloze (financierings)trajecten met ondernemers doorlopen. “Door deze kennis en ervaring te koppelen aan de Master of Business Valuation ben ik sparringpartner voor ondernemers bij bedrijfsoverdracht of participaties.” De laatste 2 jaar werkte Geert binnen het landelijke team Acquisition Finance & Structured Lending van ING. Hier heeft hij specialistische kennis opgedaan over acquisitie financieringen en buy-outs. Sinds 2019 is Geert ingeschreven als Register Valuator (NiRV).

Hét maximale resultaat bereik je door samen het juiste doel voor ogen te hebben én met veel doorzettingsvermogen aan de slag te gaan. Het aan- of verkoopproces is enerverend. Het is ongelooflijk mooi als alle partijen tevreden kunnen terugkijken op een succesvolle afronding.”

Rob Woodford

Rob Woodford

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Rob Woodford

“Dreams and dedication are a powerful combination.”

Rob werkt sinds mei 2017 bij Aeternus. Daarvoor is hij 5 jaar werkzaam geweest bij ING als Senior Consultant Acquisition Finance & Structured Lending in Eindhoven. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het structureren en uitvoeren van complexe financieringsvraagstukken op het gebied van M&A en groeifinancieringen voor middelgrote Nederlandse ondernemingen, maar ook voor PE fondsen en informal investors.

Hij heeft zijn bachelor in International Business behaald aan de Universiteit van Tilburg en tevens een semester als exchange student aan Trinity College in Dublin gestudeerd. Nadat hij in 2007 zijn Master in Strategic Management behaald heeft is hij na zijn afstudeerstage als Corporate Finance analyst aan de slag gegaan bij CapitalMind Corporate Finance in ’s Hertogenbosch.

‘Ondernemers die een mooi bedrijf hebben opgebouwd zijn een inspiratie voor mij. Deze mensen kunnen helpen bij een kruispunt voor hun bedrijf is waar ik energie van krijg.’

Bart Jagers

Bart Jagers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Bart Jagers

“Gezamenlijk streven naar de perfecte deal.”

Bart werkt sinds november 2019 bij Aeternus en is sinds april 2024 Manager Corporate Finance. Daarvoor is hij bijna 5 jaar werkzaam geweest bij een advieskantoor in Nijmegen. Hoewel Bart daar als fiscalist is gestart, kwam hij al snel tot de conclusie dat zijn passie bij corporate finance lag. In eerste instantie heeft Bart in de functie van analyst kennisgemaakt met het vak en daarna heeft hij als consultant ervaring opgedaan in de begeleiding van aan- en verkooptrajecten.

Bart heeft zijn Master Fiscaal Recht behaald aan Maastricht University.

Mika van Helden

Mika van Helden

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Mika van Helden

“Iedere uitdaging is een kans om te leren.”

Mika heeft de masters Strategic Corporate Finance en Marketing-Finance afgerond aan de universiteit van Maastricht. Tijdens deze studies heeft hij samengewerkt met ING en het Academisch Ziekenhuis van Maastricht om start-up bedrijven binnen de zorgsector te ontdekken én evalueren. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar het effect van duurzaamheid op de winstgevendheid van fusies en overnames. Mede door deze ervaringen heeft hij een grote belangstelling gekregen voor M&A, wat hem ertoe leidde om te beginnen bij Aeternus. Mika is per september 2021 als Analyst Corporate Finance in dienst getreden.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand