Deal done for
DAGO Autogroep
03-12-2021

Aeternus begeleidt DAGO Autogroep bij verkoop aan Huiskes-Kokkeler en Volkswagen Pon Financial Services

Volkswagen Pon Financial ServicesHuiskes-Kokkeler Autogroep en DAGO Autogroep hebben overeenstemming bereikt om hun krachten te bundelen in de Achterhoek en Twente. In deze samensmelting zal Huiskes-Kokkeler Autogroep het dealerbedrijf van DAGO Autogroep overnemen en zal Volkswagen Pon Financial Services de leasemaatschappij RegioLease overnemen. Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM zullen de transacties naar verwachting begin januari 2022 worden afgerond.

Binnen het Retail landschap van dealerbedrijven vindt een consolidatieslag plaats en de overname van DAGO Autogroep door Huiskes-Kokkeler Autogroep past in deze trend. Ook in de leasebranche zoeken marktpartijen samenwerking en dit is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die de afgelopen jaren al meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen, onder andere Huiskes-Kokkeler Autolease.

Managing partner van Aeternus Peter Joosten: “In Automotive dealerland vindt al geruime tijd een consolidatieslag plaats. In dit verlengde worden twee prachtige dealerbedrijven, Huiskes-Kokkeler en Dago Autogroep, samengevoegd en neemt Volkswagen Pon Financial Services het leasebedrijf van de Dago groep, Regiolease over. Door de overname van Regiolease versterkt Volkswagen Pon Financial Services haar toonaangevende rol in de leasemarkt. Door de samenvoeging van beide autobedrijven ontstaat een prachtig en krachtig dealerbedrijf dat klaar is voor de toekomst. In samenwerking met JPR Advocaten is een prachtige deal gerealiseerd. Mede dank ook aan Dealergroep PonVan Doorne Advocaten en De Breij Advocaten.”

De directeuren, tevens aandeelhouders van DAGO Autogroep, de heer Richard Smees en Frank Smees, zijn in dit verkooptraject begeleid door Peter Joosten en Peter Segers van Aeternus.

Wij wensen DAGO Autogroep, Huiskes-Kokkeler en Volkswagen Pon Financial Services heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over DAGO Autogroep

Dago autogroep logo

In de afgelopen jaren is Autobedrijf DAGO uitgegroeid tot een totaal mobiliteitsverlener met een enthousiast en professioneel team van ruim 180 medewerkers. DAGO Autogroep is al jaren een begrip is Oost-Gelderland. Klein begonnen en door de jaren heen uitgegroeid tot een omvangrijke autogroep met vestigingen in Aalten, Doetinchem en Ulft. Dago Autogroep is erkend dealer van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. Ook beschikken ze over een eigen (merk-onafhankelijke) leasemaatschappij RegioLease en kunnen klanten terecht bij RegioAutoverhuur voor tijdelijke mobiliteitsoplossingen. Daarnaast beschikken ze over een dealerplatform CarFY, waar online dealer occasions gekocht kunnen worden en hebben ze een tank- en wascentrum in Aalten.

Meer over Dago Autogroep: https://www.dago.nl/

Over Regiolease

regiolease logo

RegioLease is onderdeel van DAGO Autogroep. Al meer dan 25 jaar bewijzen zij, als regionaal en universeel leasebedrijf in de Achterhoek, daadwerkelijk emotie toe te voegen aan autolease. Zij noemen het ‘Autopassie zonder omwegen’. Leasing hoeft volgens DAGO namelijk niet ingewikkeld, duur en tijdrovend te zijn. RegioLease zorgt ervoor dat ieder mobiliteitsvraagstuk snel en goed wordt opgelost. Deze voorwaarden worden gebundeld met die van Huiskes-Kokkeler Autolease om de klanten nog beter te bedienen.

Meer over Regiolease: https://www.regiolease.nl/

Over Huiskes-Kokkeler Autogroep

Huiskes-Kokkeler Autogroep logo

Huiskes-Kokkeler Autogroep is met vijf dealervestigingen de grootste aanbieder van mobiliteit in de regio Twente. Huiskes-Kokkeler Autogroep staat voor een klantgerichte benadering door innovatief, doelgericht en met passie te werken. Dit is wat hun uniek en authentiek maakt op het gebied van mobiliteit en lease. Met de overname van DAGO Autogroep kan het bedrijf verder groeien en mobiliteit aan blijven bieden tegen een onderscheidend serviceniveau. Het gecombineerde leasebedrijf van Huiskes-Kokkeler Autolease en Regio Lease maakt integraal onderdeel uit van het totaalaanbod in mobiliteit, in samenwerking met Volkswagen Pon Financial Services.

Meer over Huiskes-Kokkeler Autogroep: https://www.huiskes-kokkeler.nl/

Over Volkswagen Pon Financial Services

Volkswagen PON Financial ServicesLogo

Volkswagen Pon Financial Services is in omvang de tweede leasemaatschappij van Nederland. Zij biedt zowel de zakelijke als particuliere klant op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan. Deze producten zijn nauw met elkaar verbonden waardoor er totale vrijheid in mobiliteit aangeboden kan worden. Volkswagen Pon Financial Services heeft een intensieve samenwerking met het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft zij ook een universele tak voor de overige merken.

Meer over Volkswagen Pon Financial Services: https://www.vwpfs.nl

 

 

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand