Anders Invest heeft op 30 december 2021 een deelneming gerealiseerd in Geraedts IJzergieterij. Geraedts fabriceert gietstukken uit lamellair en nodulair gietijzer. Voor Anders Invest is dit de 26e deelneming in haar industriefonds.

Het in 1935 opgerichte familiebedrijf Geraedts bedient vanuit hun locatie in Noord-Limburg klanten in Nederland, Duitsland en België. Door kwalitatief hoogwaardige producten te leveren, een gediversifieerde klantenkring en door een betrouwbare en flexibele partner te zijn voor haar afnemers is Geraedts in staat gebleken zeer stabiel en winstgevend te zijn.

Anders Invest zal, als partner met lange termijn focus, samen met de familie verder bouwen aan de toekomst van Geraedts IJzergieterij. De trend van local sourcing, vraag naar steeds hoogwaardigere producten en focus op product- en klantdiversificatie leiden tot een aantrekkelijk groeiperspectief.

Directeur-eigenaar van Geraedts, Bart Geraedts:

Gelijktijdig met de participatie van Anders Invest en het toetreden van familielid Mike Geraedts als aandeelhouder is ook onze wens om het managementteam te versterken ingevuld met het in dienst treden van directeur operaties Eddy Cremers. Geraedts is klaar voor verdere groei in de toekomst. Ik ben blij dat we dit samen met Aeternus op deze manier hebben kunnen invullen‘.

Jacques Jetten en Niek Jacobs van Aeternus begeleidden de familie Geraedts in de totstandkoming van de participatie met Anders Invest.

Wij wensen de familie Geraedts en Anders Invest heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Geraedts IJzergieterij

Geraedts, een Noord-Limburgs familiebedrijf opgericht in 1935, produceert gietstukken uit lamellair en nodulair gietijzer voor de machinebouw, automotive en maritieme industrie. De onderneming is een handvormgieterij gespecialiseerd in kleine series tot 16 ton. In de fabriek in Baarlo wordt gesmolten door middel van electro-inductieovens, hetgeen leidt tot een proces met een significant lagere CO2 footprint dan het gebruik van traditionele gaskoepelovens.

Meer over Geraedts IJzergieterij: https://www.geraedtsijzergieterij.nl/site/

Over Anders Invest

Anders Invest is een investeringsmaatschappij die zich richt op het Nederlandse MKB met een technisch karakter en bewezen omzet- en winstcapaciteit. Zij stelt risicodragend kapitaal ter beschikking van €1 tot €15 mio ten behoeve van zowel minderheid- als meerderheidsbelangen. Het Anders Invest Industrie Fonds heeft geïnvesteerd in 26 succesvolle en groeiende ondernemingen.

Meer over Anders Invest: https://andersinvest.nl/nl