Deal done: Interal T.C.

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Interal T.C. bij verkoop aan NEXT Truss

NEXT Truss neemt alle aandelen in Interal T.C. in Venray over. Er is binnen Interal T.C. nog volop de mogelijkheid om verdere groei te realiseren. De overname van Interal T.C. past binnen de strategie en ambities van NEXT Truss, die binnen vijf jaar een wereldspeler wilt worden en een leidende marktpositie wilt verwerven in de entertainmentindustrie. Aeternus begeleidde de eigenaren van Interal T.C. bij de verkoop aan NEXT Truss.

Interal T.C. produceert sinds 2003 truss-systemen voor de entertainmentbranche. Ze bieden zowel standaard als op maat gemaakte systemen van de hoogste kwaliteit, met focus op klantenservice. De bij Interal T.C. aanwezige deskundigheid zal een positieve bijdragen leveren aan de toekomstige groei en ontwikkeling van nieuwe producten.

Beide partijen behouden alle medewerkers binnen de nieuwe structuur en zullen onder één dak opereren in Venray. Dit zal leiden tot schaalvoordelen voor de klant en leverancier.

’Een bijzondere transactie van twee toonaangevende partijen actief in de snel herstellende entertainmentindustrie.’

Niek Jacobs, Consultant Corporate Finance bij Aeternus

De eigenaren van Interal T.C. zijn in dit traject begeleid door Maurice Koopmans en Niek Jacobs.

Wij bedanken alle betrokken partijen voor de professionele en prettige samenwerking en wensen Interal T.C. en NEXT Truss uiteraard heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Interal T.C.

logo interal tc

Interal T.C. is met 25 medewerkers één van de grootste truss-producten van Europa. Ze bieden zowel standaard als custommade oplossingen aan van een hoge kwaliteit en met een sterke focus op customerservice.

Het bedrijf is in 2003 opgericht in Venray. Jan Verheijen, Jos Geertjens en Frank Claessens waren medewerkers sinds 2003 en hebben het bedrijf in 2010 overgenomen.

Meer over Interal T.C. https://www.interal.nl/home

Over NEXT Truss

next truss logo

NEXT Truss is onderdeel van Eurotruss Group vision. In 2020 is NEXT Truss opgericht en beschikt over een breed scala aan truss-systemen en staging oplossingen. De producten zijn geschikt voor verhuur en permanente installaties. Het team staat voor hoge klanttevredenheid en is deskundig met ruim 100 jaar ervaring in de markt.

Meer over Next Truss https://www.next-truss.com/

 

Het M&A team voor deze deal

Maurice Koopmans

Maurice Koopmans

Partner

Meer info
Partner

Maurice Koopmans

“Quality means doing it right when no one is looking.”

Maurice (1981) werkt sinds begin 2015 bij Aeternus. Daarvoor is hij 8 jaar werkzaam geweest bij een middelgrote multidisciplinaire accountants- en adviesorganisatie en heeft hij als adviseur corporate finance diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten succesvol afgerond.

Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Maurice bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Niek Jacobs

Niek Jacobs

Consultant Corporate Finance

Meer info
Consultant Corporate Finance

Niek Jacobs

The only way to do great work is to love what you do.

Niek is sinds oktober 2019 in dienst bij Aeternus als Consultant Corporate Finance. Daarvoor is hij 5 jaar werkzaam geweest bij de Rabobank en heeft hij als adviseur verschillende ondernemers begeleid bij het opstellen van een financial planning. Niek is na zijn studie Bedrijfseconomie op de Fontys en Finance op de Universiteit van Maastricht gestart als Trainee bij de Rabobank. In 2017 heeft hij de opleiding tot financieel planner (FFP) en in 2018 de opleiding Qualified Cash Manager (QCM) afgerond.

Niek krijgt energie door partijen met elkaar te verbinden om zo het beste resultaat te realiseren.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand