Deal done: Pocos
11-05-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Pocos bij verkoop aan het Franse Sewan Groupe

Service provider Pocos en het Franse Sewan Groupe slaan de handen ineen. Met eerdere overnames in Spanje, België en Duitsland zet Sewan Groupe met de overname van Pocos een volgende stap in haar internationale expansie.

Pocos is een connectiviteit en telecom Service Provider gevestigd in Son. Pocos zal de Nederlandse entiteit worden onder de vleugels van de internationale Sewan Groupe. Sewan Groupe heeft als doel naadloze telecomdiensten aan te bieden in heel Europa en heeft een overnamestrategie voor Europese expansie.

Na overnames van bedrijven in Spanje, België en Duitsland, is Pocos het ideale type bedrijf voor de externe groei en de Europese expansiestrategie van Sewan Groupe. De infrastructuur en het personeel van Pocos zullen geleidelijk worden geïntegreerd in de Europese groep van Sewan, waardoor synergiën ontstaan met de andere Europese entiteiten, met name in buurlanden zoals Duitsland en België.

“We zijn verheugd om te delen dat Pocos is overgenomen door Sewan Groupe. Pocos gaat hiermee een nieuwe periode in. Door gebruik te maken van de kracht van Sewan, ontstaat een synergie die ons in staat stelt nog succesvoller te worden op de Nederlandse markt. Wij kijken uit naar de samenwerking met Sewan, met wie wij de kernwaarden stabiliteit, kennis en eenvoudige samenwerking delen.”

Richard Jansen, CEO van Pocos

Beide bedrijven zijn enthousiast over de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat het samenvoegen van hun krachten zal leiden tot verdere groei en innovatie in de Europese telecom industrie.

“Binnen de markt van Service Providers zien we veel overname activiteit, waarbij zowel nationale als internationale investeringsmaatschappijen en strategen veel interesse tonen. In combinatie met de partners in ons internationale netwerk hebben we daardoor een zeer competitief proces weten te realiseren. Dit heeft geleid tot een optimale deal voor de oprichters/aandeelhouders.”

Rob Woodford, Adviseur Corporate Finance Aeternus

De aandeelhouders van Pocos zijn in dit traject begeleid door Rob Woodford en Tim Duine van Aeternus. De transactie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Stijn Rijpma en Lieke van Daele van Taylor Wessing.

Wij wensen Pocos en Sewan Groupe veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Pocos

Pocos is een serviceprovider voor partners en klanten en biedt communicatie- en IT-diensten voor bedrijven via een partnerkanaal. Het bedrijf richt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige telecomdiensten en het ontzorgen van klanten. Pocos heeft een breed scala aan diensten, waaronder hosted voice, SIP-trunks, internet en mobiele telefonie. Het bedrijf heeft een sterke positie in de Nederlandse markt en bedient honderden partners en klanten. Pocos heeft een deskundig en toegewijd team van meer dan 30 medewerkers en is gevestigd in Son.

> Meer over Pocos

Sewan Group

Sewan Groupe, opgericht in 2007, is een Frans telecombedrijf dat communicatie in bedrijven wil vereenvoudigen. Sewan biedt drie productfamilies aan: communicatie, connectiviteit en datahosting, die besteld, gefactureerd en geconfigureerd kunnen worden via één enkele interface. Het bedrijf heeft een omzet van 180 miljoen euro in 2022, 775 werknemers, 125.000 zakelijke klanten en meer dan een miljoen eindgebruikers. Sewan heeft commerciële activiteiten in vijf landen: Frankrijk, Spanje, België, Duitsland en Nederland, en heeft een netwerk van meer dan 1.250 partners.

> Meer over Sewan Group

Het M&A team voor deze deal

Rob Woodford

Rob Woodford

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Rob Woodford

“Dreams and dedication are a powerful combination.”

Rob werkt sinds mei 2017 bij Aeternus. Daarvoor is hij 5 jaar werkzaam geweest bij ING als Senior Consultant Acquisition Finance & Structured Lending in Eindhoven. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het structureren en uitvoeren van complexe financieringsvraagstukken op het gebied van M&A en groeifinancieringen voor middelgrote Nederlandse ondernemingen, maar ook voor PE fondsen en informal investors.

Hij heeft zijn bachelor in International Business behaald aan de Universiteit van Tilburg en tevens een semester als exchange student aan Trinity College in Dublin gestudeerd. Nadat hij in 2007 zijn Master in Strategic Management behaald heeft is hij na zijn afstudeerstage als Corporate Finance analyst aan de slag gegaan bij CapitalMind Corporate Finance in ’s Hertogenbosch.

‘Ondernemers die een mooi bedrijf hebben opgebouwd zijn een inspiratie voor mij. Deze mensen kunnen helpen bij een kruispunt voor hun bedrijf is waar ik energie van krijg.’

Tim Duine

Tim Duine

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tim Duine

“Doorzetten is de kracht van succes.”

Tim is sinds januari 2018 in dienst bij Aeternus. In 2017 heeft Tim de bachelor Bedrijfseconomie behaald aan Avans Hogeschool in Breda. Na het behalen van de Bachelor is Tim in dienst getreden bij Aeternus als werkstudent.
Gedurende deze periode heeft Tim werkervaring opgedaan in het vakgebied corporate finance en gelijktijdig zijn Master in Finance afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van de master is Tim in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en is hij doorgegroeid naar Manager Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand