Deal done: Career Control

DEAL DONE | Aeternus begeleidt recruitment- en detacheringsbureau Career Control bij participatie door Greenberg Capital

Greenberg Capital neemt per 15 maart een belang in recruitment- en detacheringsbureau Career Control. Career Control is daarmee in een nieuwe fase aangekomen waarin verdere groei realiseren en doorontwikkelen centraal staat. Met Greenberg was er direct een goed gevoel over de bedrijfscultuur, het ondernemerschap, de professionaliteit en het werkplezier.

Bouke van der Weide, Managing Partner van Greenberg Capital: “Career Control is een prachtige toevoeging aan ons portfolio. Naast Greenberg Nielsen, Greenberg Staffing, Sales11 en KOOT professionals kunnen we met de komst van Career Control een grote stap voorwaarts zetten met onze buy & build strategie. Career Control is een gevestigde naam in Nederland binnen de domeinen van credit management, finance & control en data en proces professionals en stond al even op onze wensenlijst met mogelijke versterkingen”.

Met de komst van Greenberg Capital wordt afscheid genomen van de oprichters William Peek en Toine Priem en aandeelhouder Roy van DalsemRuut-Jan Bakkenes en Boudewijn Ingwersen blijven aan als bestuurder en aandeelhouder.

Partner | Advisor Corporate Finance bij Aeternus, Bas van Soest: “Na een intensief en dynamisch transactieproces kunnen we constateren dat er sprake is van drie tevreden partijen: de verkopers, de voorzettende aandeelhouders en de koper.”

De overname betreft een aandelentransactie, waarbij Greenberg Capital 60% van de geplaatste en uitstaande aandelen van Career Control overneemt.

De directeuren, tevens aandeelhouders van Career Control, de heren Ruut-Jan Bakkenes en Boudewijn Ingwersenzijn in dit traject begeleid door Bas van Soest  van Aeternus.

Aeternus feliciteert Career Control en Greenberg Capital en wenst hen veel succes voor de toekomst.

Over Career Control

Recruitment- en detacheringsbureau Career Control matcht al 20 jaar professionals aan bedrijven. Van starters op de arbeidsmarkt met een HBO of WO afgeronde opleiding tot en met directie niveau. Hierbij hebben ze zich gespecialiseerd in de vakgebieden Credit Management, Data & Proces en Finance & Control. Ze bieden: Interim management, detachering, werving & selectie en executive search.

Meer over Career Control: https://www.careercontrol.nl/

Over Greenberg Capital

Greenberg Capital is een onafhankelijke private equity partij. Het team van adviseurs en private equity management professionals heeft tientallen jaren ervaring in de complexiteit van het aantrekken van kapitaal, vermogensbeheer en disruptief investeren. Greenberg Capital heeft met Greenberg Nielsen, Greenberg Staffing, Sales11 en KOOT Professionals veel ervaring binnen recruitment en interim management, met kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Met de toevoeging van Career Control, met kantoren in Utrecht en Eindhoven, wordt de groep actief in andere gebieden in Nederland én wordt het detacheren van eigen professionals toegevoegd.

Meer over Greenberg Capital: https://greenbergcapital.com/

Het M&A team voor deze deal

Bas van Soest

Bas van Soest

Partner

Meer info
Partner

Bas van Soest

“Ga voor alles waar je in gelooft!”

Bas is sinds april 2009 in dienst van Aeternus als Adviseur Corporate Finance en sinds november 2011 is hij partner van Aeternus geworden. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring als financieringsspecialist in het bankwezen en inmiddels 7 jaar ervaring in het begeleiden bij fusies en overnames, het doen van bedrijfswaarderingen en het adviseren in het verhogen van de waarde van bedrijven.

Naast zijn studie Bedrijfseconomie aan de HEAO heeft Bas diverse voor de (overname)financieringspraktijk relevante opleidingen afgerond. In 2011 rondde hij zijn postdoctorale opleiding Executive Master of Business Valuation aan de Rotterdam Erasmus University (RSM) af. Eind 2012 heeft Bas zijn titel als Register Valuator behaald.

‘Het is iedere keer weer een geweldige uitdaging om voor onze opdrachtgevers de beste transactie te realiseren. Je werkt met en voor boeiende specialisten en ondernemers. De diversiteit van de opdrachten voor Aeternus is groot en inhoudelijk is het elke keer weer zeer uitdagend.’

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis