Deal done for
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
21-12-2020

Aeternus begeleidt Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bij aankoop van Forte Uitgevers

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, een van de grootste algemene non-fictie en kinderboeken uitgeverijen, neemt per 1 januari 2021 alle activiteiten over van de zelfstandige non-fictie uitgeverij Forte Uitgevers. Aeternus begeleidde Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bij de aankoop van Forte Uitgevers.

’In de huidige werkelijkheid is er veel meer vraag naar boeken over activiteiten in en rond het huis. Het is een terrein waarin je een continue vraag ziet naar kwalitatieve, inspirerende en informatieve boeken. Forte is daarin een belangrijke speler en we zijn dan ook blij en trots dat we alle geweldige auteurs en het zeer ervaren team van Forte binnenkort in de Mondriaantoren mogen verwelkomen. Al zal dat in eerste instantie voornamelijk virtueel zijn.’ aldus algemeen directeur Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum Yrja Danner.

Eigenaar Koos van Beusekom van Forte Uitgevers: ’We zijn verheugd dat we in Unieboek | Het Spectrum zo’n goede partner gevonden hebben. Door deze overname is de uitgeverij en haar personeel verzekerd van continuïteit. Zelf ga ik genieten van mijn pensioen, in de geruststellende wetenschap dat er onder de nieuwe vleugels verder gewerkt kan worden aan de uitbouw van de verschillende imprints.’

Over Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum gevestigd in de Mondriaantoren te Amsterdam, is met ruim 50 medewerkers een van de grootste uitgeverijen in het Nederlands taalgebied van algemene boeken. De uitgeverij is bekend door succesvolle uitgaven op het gebied van non-fictie, kinderboeken, reisgidsen en naslagwerken. UBHS is onderdeel van LannooMeulenhoff bv, waartoe ook de uitgeverijen TerraLannoo en Meulenhoff Boekerij behoren. Samen met Uitgeverij Lannoo nv en DistriMedia nv vormt LannooMeulenhoff bv de Uitgeverij Lannoo Groep.

Meer over Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum: http://www.unieboekspectrum.nl/

Over Forte Uitgevers

Forte Uitgevers is sinds 1 januari 2000 actief als uitgever van creatieve boeken en heeft een sterke positie in die markt. In de loop der jaren zijn de fondsen Forte Culinair en Forte Groen eraan toegevoegd. De verkoop en distributie van het Forte-fonds in Vlaanderen verloopt sinds vele jaren via Uitgeverij Lannoo.

Meer over Forte Uitgevers: https://www.forteuitgevers.nl/

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand