Deal done: Van Den Broek
29-03-2022

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Van Den Broek bij verkoop aan branchegenoot WILVO GROUP

Wilvo Group neemt bewerker van fijnmechanische precisie-onderdelen, Van den Broek Precision & Tooling over. Hiermee zet Wilvo verder in op extreme precisie op het gebied van verspanen.

Wilvo en Van Den Broek werken al jaren samen en vonden elkaar in het kenmerkende ‘Kempische bedrijfs-DNA’ en gezonde (groei)ambitie. Door de overname kan Van Den Broek ‘onder de vlag’ van Wilvo Group de gewenste en noodzakelijke groei ook daadwerkelijk realiseren. Daarnaast is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. Een absolute must voor de huidige directie, die bestaat uit Johan Van Den Broek en Mieke Van Vonderen – Van Den Broek.

Rob Lemmens, CEO van Wilvo: “We zijn zelf al vele jaren ‘klant’ bij Van Den Broek. Ze begeven zich in een nichemarkt en zijn daarin echt het topsegment. Bovendien bekleedt Van Den Broek een sterke positie in de markt van de medische technologie. De combinatie van dit alles is voor ons de primaire reden om Van Den Broek over te nemen. Het gaat ons niet alleen om kansen in de markt, maar juist ook om de next level precision waar we nu bij aansluiten.

Mede door de komst van investeerder Borromin Capital worden concrete stappen gezet in de buy & build strategie van Wilvo. De overname van Van den Broek is de derde in rij. Eerder werden mechanische toeleverancier GFM, en Iteq overgenomen.

 Maurice Koopmans en Dex van Gils van Aeternus“Wij kijken terug op een heel plezierig en constructief overdrachtsproces, waarbij alle betrokkenen zich maximaal hebben ingespannen om deze mooie volgende stap voor de onderneming en haar medewerkers mogelijk te maken. .”

De directie van Van Den Broek is in dit traject begeleid door Maurice KoopmansDex van Gils en Lieke Janssen van Aeternus. Wij wensen Van den Broek en Wilvo Group heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Van Den Broek Precision & Tooling

Van Den Broek is sinds 1982 een specialist op het gebied van metaalbewerking. Van fijnmechanische precisie-onderdelen (stempels, matrijzen en speciale tooling) tot onderdelen uit exotische materialen zoals Titaan, Inconel, Invar en Molybdeen en hardmetaal en geharde materialen (tot 70 Hrc).

Meer over Van den Broek: https://www.vdbroekbv.nl/

Over Wilvo Group

Het in 1970 opgerichte Wilvo is begonnen als specialist in het bewerken van dun plaatstaal en licht constructiewerk. Wilvo is uitgegroeid tot een sterke toeleveringspartner en beschikt in totaal over een bedrijfsruimte van ca. 27.500m² met een separate montageruimte en cleanroom.

Het is de derde overname van Wilvo, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Borromin is een onafhankelijke private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux.

Meer over Wilvo Group: https://wilvo.nl/

Het M&A team voor deze deal

Maurice Koopmans

Maurice Koopmans

Partner

Meer info
Partner

Maurice Koopmans

“Quality means doing it right when no one is looking.”

Maurice (1981) werkt sinds begin 2015 als medior consultant bij Aeternus en is sinds februari 2022 partner bij Aeternus. Daarvoor is hij 8 jaar werkzaam geweest bij een middelgrote multidisciplinaire accountants- en adviesorganisatie en heeft hij als adviseur corporate finance diverse bedrijfsovername-, management buy-in/out- en adviestrajecten succesvol afgerond.

Na zijn studie Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht en aan de University of California, begon hij in 2004 zijn carrière als trainee bij een internationale retailer en werkte daarna bij één van de grootste uitzendorganisaties in Nederland als adviseur voor onder andere transport-, food- en industriële productiebedrijven. In 2007 startte Maurice bij W|VDB Corporate Finance als adviseur corporate finance.

Dex van Gils

Dex van Gils

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Dex van Gils

“Success is the result of perfection, hard work, learning from failure, loyalty, and persistence.“

Dex is in oktober 2018 als analyst gestart bij Aeternus. Inmiddels is hij Manager Corporate Finance. Hij heeft zijn bachelor in bedrijfseconomie in 2016 behaald aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch. Daarna is hij aan zijn Master in Strategic Management begonnen aan Tilburg University, die hij in 2018 heeft afgerond.
Dex heeft tijdens zijn studie werkervaring opgedaan bij bedrijven als DLL Group en Mars Nederland B.V.

Lieke Janssen

Lieke Kessels-Janssen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Lieke Kessels-Janssen

“If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for the ordinary.”

Lieke heeft een financiële achtergrond met haar Master in Finance die zij heeft afgerond aan Tilburg University. Daarnaast heeft zij op McMaster University (Canada) een aantal verdiepende vakken gevolgd op het gebied van M&A en Venture Capital.

Lieke is sinds 2014 werkzaam bij Aeternus en heeft diverse (internationale) adviestrajecten succesvol ondersteund op het gebied van M&A, Debt Advisory & Value Management. Lieke is analytisch sterk, werkt gestructureerd en is toegewijd.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand