Aeternus begeleidt verkoop van Autohaas Groep aan Volkswagen Pon Financial Services en PGA Nederland

Volkswagen Pon Financial Services en PGA Nederland hebben overeenstemming bereikt om de Autohaas Groep over te nemen. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal 2018 definitief afgerond zijn. Aeternus begeleidt Autohaas Groep in deze transactie.

Volkswagen Pon Financial Services is voornemens de leasemaatschappij van de Autohaas Groep over te nemen, waaronder de labels XLLease, XLEasy en XLRent vallen. Dit is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die de afgelopen jaren al meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen. PGA Nederland neemt het dealerbedrijf over, inclusief het bij de groep behorende schadecentrum.

Autohaas Groep, met vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, is opgericht in 1930 en uitgegroeid tot een sterke mobiliteitspartner met een uitstekende reputatie. Met deze overname kan het bedrijf verder groeien en totale automobiliteit aan blijven bieden tegen een onderscheidend serviceniveau.

Volkswagen Pon Financial Services behoort tot de top drie leasemaatschappijen in Nederland. Zij biedt zowel de zakelijke als particuliere klant op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan. Deze producten zijn nauw met elkaar verbonden waardoor er totale vrijheid in mobiliteit aangeboden kan worden. Volkswagen Pon Financial Services heeft een intensieve samenwerking met het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft zij ook een universele tak voor de overige merken.

PGA Nederland NV is één van de grootste automotive retailers van Nederland. In Nederland vertegenwoordigt PGA elf verschillende automerken onder de volgende namen: Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Audi, de Bois Honda, Terwolde Renault/Dacia, Hyundai Wittenberg en Emerpark Citroen/DS.
Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (export) deel uit van PGA Nederland. PGA Nederland is sinds 1 juni 2017 onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Group.

Aeternus feliciteert Autohaas Groep, Volkswagen Pon Financial Services en PGA Nederland met deze overname.

2018-07-07T07:54:34+00:007-07-2018|

Laat een reactie achter

een − 1 =