Volkswagen Pon Financial Services en Emil Frey Nederland hebben overeenstemming bereikt om Pouw over te nemen. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal 2018 definitief afgerond zijn. Aeternus begeleidt Emil Frey Nederland in deze transactie.

Volkswagen Pon Financial Services is voornemens de leasemaatschappij van Pouw over te nemen, waaronder de labels XLLease, XLEasy en XLRent vallen. Dit is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die de afgelopen jaren al meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen. Emil Frey Nederland neemt het dealerbedrijf over, inclusief het bij de groep behorende schadecentrum.

Pouw logo

Pouw is met vestigingen in Apeldoorn, Deventer, Hardenberg, Harderwijk, Kampen, Meppel, Rijssen, Zutphen en Zwolle, uitgegroeid tot een sterke mobiliteitspartner met een uitstekende reputatie. Met deze overname kan het bedrijf verder groeien en totale automobiliteit aan blijven bieden tegen een onderscheidend serviceniveau.

Volkswagen PON Financial ServicesLogo

Volkswagen Pon Financial Services behoort tot de top drie leasemaatschappijen in Nederland. Zij biedt zowel de zakelijke als particuliere klant op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan. Deze producten zijn nauw met elkaar verbonden waardoor er totale vrijheid in mobiliteit aangeboden kan worden. Volkswagen Pon Financial Services heeft een intensieve samenwerking met het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft zij ook een universele tak voor de overige merken.

emil frey logo

Emil Frey Nederland NV is een dochteronderneming van de Zwitserse Emil Frey Group. Emil Frey, een in 1924 opgericht familiebedrijf, is mede door de overname van PGA uitgegroeid tot een van de grootste automotive ondernemingen in Europa.

Emil Frey Nederland NV streeft naar een leidende positie in de Nederlandse automobielbranche. Hierbij staan klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid centraal. Echte toegevoegde waarde voor de klant kan immers alleen tot stand komen met en door tevreden medewerkers.

Aeternus feliciteert Emil Frey Nederland en Pouw met deze overname.