Deal done for
Auto Arena Groep

Aeternus begeleidt verkoop van Auto Arena Groep aan Dealer Groep Pon en VWPFS

Directeur / eigenaar Roel Clevers van Auto Arena Groep heeft onder begeleiding van Aeternus overeenstemming bereikt met Dealer Groep Pon en Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) over de verkoop van de ondernemingen AutoArena, Autoschadecenter Venlo en ArenaLease. De transactie wordt naar verwachting eind januari 2018 afgewikkeld. Dit is onder meer afhankelijk van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Dealer Groep Pon neemt AutoArena en Autoschadecenter Venlo over. ArenaLease wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services.

 

auto arena logo

Na meer dan 25 jaar de onderneming te hebben geleid kiest Roel Clevers ervoor om samen met zijn echtgenote meer tijd en ruimte te krijgen voor privé zaken. De onderneming heeft in die tijd een sterke groei doorgemaakt naar de huidige status van complete mobiliteitspartner met een sterke leidende positie in de regio en een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid. AutoArena, met vestigingen in Noord Limburg en Zuid Oost Brabant is dealer van de merken Volkswagen, AUDI, SEAT, SKODA en VW Bedrijfswagens. Autoschadecenter Venlo is partner van Schadenet Nederland en ArenaLease is de universele lease- en verhuuronderneming. De omzet van de onderneming bedroeg in het jaar 2016 80 miljoen euro. Bij de onderneming zijn 160 medewerkers werkzaam.

pon dealer groep

 

Dealer Groep Pon (waartoe de eigen dealers van Pon behoren) maakt deel uit van Pon Holdings. Bij Pon Holdings werken zo’n 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen, met een dienstverlening van auto’s en fietsen tot scheepsmotoren en elektrotechniek.

Volkswagen Pon Financial Services is een joint venture van Volkswagen Financial Services AG (60%) en Pon Holdings B.V. (40%). De organisatie biedt op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan zowel de zakelijke als particuliere markt.

Alle operationele zaken zullen op de huidige wijze worden voortgezet onder leiding van het huidige Management Team. De nieuwe eigenaren zullen een vertegenwoordiger laten aansluiten bij het Management Team. In dit kader zullen Roel en Anita Clevers na de overname nog betrokken zijn om een goede overdracht te bewerkstelligen.

Aeternus feliciteert Auto Arena Groep, Dealer Groep Pon en Volkswagen Pon Financial Services met deze overname.

 

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.