Deal done: Wellplast
05-05-2022

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Wellplast bij verkoop aan Technische Groothandel H&K

Technische Groothandel H&K neemt alle aandelen in Wellplast B.V. in Ermelo over. De sterke regionale positie van Wellplast B.V. als adviseur en totaalleverancier vormt een solide basis voor verdere regionale expansie. De overname past dan ook goed binnen de H&K groep die vorig jaar nog Temmen & Koop uit Emmen heeft overgenomen. Aeternus begeleidde de familie Wellenberg bij de verkoop van het familiebedrijf.

Technische groothandel Wellplast is adviseur en totaalleverancier van technische producten op gebied van of gerelateerd aan watertechniek. Wellplast typeert zich als een echt familiebedrijf waarin zowel vader als twee zoons nog dagelijks actief zijn. Met de overname van Wellplast zet H&K een volgende stap in verdere regionale expansie en kan de groep vanuit Ermelo de regio’s Gelderland en Flevoland goed bedienen.

“Dit traject was een schoolvoorbeeld van hoe een constructieve en respectvolle houding wederzijds gedurende het gehele proces een prachtig transactieresultaat tot gevolg heeft. H&K en Wellplast passen uitermate goed bij elkaar en wij zijn ervan overtuigd dat beide partijen met tevredenheid terugkijken op de transactie, maar vooral ook vooruit kunnen kijken naar een mooie gezamenlijke toekomst.”

Carlo Caria, Adviseur Corporate Finance bij Aeternus

De familie Wellplast is in dit traject begeleid door Carlo Caria, Tim Duine en Maartje Korten van Aeternus. De transactie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Michel Rabelink van Rabelink Finance Consultancy, Rick van Betten en Annelien Schuldink,  Dommerholt Advocaten en Henri Roelofs en John van Duren van BWA advies en administratie.

Wij bedanken alle betrokken partijen voor de professionele en prettige samenwerking en wensen Wellplast B.V. en H&K uiteraard heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Wellplast B.V.

Wellplast is dé regionale totaalleverancier op het gebied van watertechniek en aanverwante producten. Het familiebedrijf is in 2003 opgericht door Hans Sr. en gevestigd in Ermelo met circa 2.550 m² verkoopruimte.

Meer over Wellplast B.V. https://www.welplast.nl/

Over Technische Groothandel H&K

Het in 1997 opgerichte H&K is een technische groothandel gevestigd in Zwolle en Nijverdal. Waar alles wordt verkocht dat nodig is voor transport van water, gas en lucht in woningen en bedrijfspanden. Klanten van H&K zijn dan ook voornamelijk installateurs en grond- weg en waterbouwers, uit Noord- en Oost-Nederland.
Naast het leveren van producten voor de installatiebranche bieden ze ook de mogelijkheid om volledige projecten te begeleiden.

Meer over H&K https://www.hktechnischegroothandel.nl/

 

Het M&A team voor deze deal

Carlo Caria

Carlo Caria

Partner

Meer info
Partner

Carlo Caria

“The greater danger is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we hit it.”

Carlo is sinds 2013 werkzaam bij Aeternus. Vanaf januari 2021 is hij Adviseur Corporate Finance en sinds april 2023 is hij partner bij Aeternus. Hij heeft ruim 11 jaar ervaring in het begeleiden van fusies en bedrijfsovernames (aan- en verkooptrajecten), het uitvoeren van bedrijfswaarderingen en -financieringen en advisering rondom waardecreatie bij bedrijven. Carlo begeleidde de afgelopen jaren diverse nationale en internationale overnames.

Hij voltooide zijn Bachelor en Master in Finance aan de Universiteit van Maastricht en Göteborg University in Zweden.

Aeternus begeleidt ondernemers in de zoektocht naar waardecreatie, zowel vanuit groei door overnames als door het (optimaal) verzilveren van de waarde van hun eigen onderneming. Het is ontzettend intrigerend en uitdagend om ondernemers tijdens zo’n belangrijke fase van A tot Z te begeleiden.

Tim Duine

Tim Duine

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tim Duine

“Doorzetten is de kracht van succes.”

Tim is sinds januari 2018 in dienst bij Aeternus. In 2017 heeft Tim de bachelor Bedrijfseconomie behaald aan Avans Hogeschool in Breda. Na het behalen van de Bachelor is Tim in dienst getreden bij Aeternus als werkstudent.
Gedurende deze periode heeft Tim werkervaring opgedaan in het vakgebied corporate finance en gelijktijdig zijn Master in Finance afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van de master is Tim in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en is hij doorgegroeid naar Manager Corporate Finance.

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand