Deal done: Xillion ICT Solutions
13-06-2022

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Xillion ICT Solutions bij verkoop aan branchegenoot Stepco

Stepco neemt Xillion ICT Solutions over. Xillion ICT Solutions is gespecialiseerd in het inrichten en beheren van IT-systemen en cloud diensten. Met deze overname versterkt Stepco haar positie in de Euregio op het gebied van cybersecurity en IT-oplossingen.

Bij de keuze voor een overnamepartner was het voor de eigenaren van Xillion, Jean Huveneers en Roel Claessen belangrijk dat het zowel voor de klanten, als de medewerkers, een stap vooruit zou zijn. Dankzij de overname door Stepco krijgt het personeel de mogelijkheid verder te groeien in een grotere organisatie, die het HR-beleid goed op orde heeft.

Ook voor Xillion haar klanten heeft de overname toegevoegde waarde. Door bijvoorbeeld de bij Stepco aanwezige certificeringen en de oplossingen op het gebied van cybersecurity, waar nu een grote vraag ligt vanuit Xillion haar klanten. Omgekeerd levert Xillion aanvullende diensten, die nu nog geen onderdeel zijn van het dienstenportfolio van Stepco. Het zijn complementaire bedrijven die elkaar én hun positie binnen de Euregio versterken.

“Met de overname door Stepco kunnen wij weer terug naar onze passie en waar we energie van krijgen, namelijk ons focussen op de projecten en de techniek in plaats van het runnen van het bedrijf”

Roel Claessen, CEO van Xillion

Voor Stepco betekent de overname een versterking van het team, mooie verbreding van het klantenportfolio en een goede manier om klanten nog beter te kunnen bedienen.

“Dit proces was een perfect voorbeeld van een constructief en respectvol overdrachtsproces met een prachtig transactieresultaat. Xillion en Stepco sluiten naadloos op elkaar aan waardoor partijen kunnen uitkijken naar een mooie gezamenlijke toekomst”

Dex van Gils, Consultant Corporate Finance bij Aeternus

De eigenaren tevens aandeelhouders Van Xilion Jean Huveneers en Roel Claessen zijn in dit traject begeleid door Geert Smets en Dex van Gils van Aeternus.

Wij wensen Xillion ICT Solutions en Stepco heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Xillion ICT Solutions

Xillion ICT Solutions is gespecialiseerd in het inrichten en beheren van IT-systemen en cloud diensten. Het in het zuiden gevestigde bedrijf werd in 2002 opgericht door ICT-specialisten Jean Huveneers en Roel Claessen.

Meer over Xillion ICT Solutions https://www.xillion.nl/

Over Stepco

Stepco is al ruim 25 jaar expert op de gebieden cybersecurity, cloud en workspace management. Met vestigingen in Nederland, België en Duitsland bedienen zij middelgrote tot grote bedrijven in diverse branches. In een snel veranderende wereld waar digitalisering de basis is van elk proces, krijgen organisaties steeds meer te maken met nieuwe online bedreigingen.

Meer over Stepco: https://www.stepco.nl/

Het M&A team voor deze deal

Geert Smets

Geert Smets

Director Corporate Finance

Meer info
Director Corporate Finance

Geert Smets

“Succes komt niet vanzelf. Je moet het zelf opzoeken en grijpen.”

Met ruim 20 jaar ervaring in de bancaire sector heeft Geert talloze (financierings)trajecten met ondernemers doorlopen. “Door deze kennis en ervaring te koppelen aan de Master of Business Valuation ben ik sparringpartner voor ondernemers bij bedrijfsoverdracht of participaties.” De laatste 2 jaar werkte Geert binnen het landelijke team Acquisition Finance & Structured Lending van ING. Hier heeft hij specialistische kennis opgedaan over acquisitie financieringen en buy-outs. Sinds 2019 is Geert ingeschreven als Register Valuator (NiRV).

Hét maximale resultaat bereik je door samen het juiste doel voor ogen te hebben én met veel doorzettingsvermogen aan de slag te gaan. Het aan- of verkoopproces is enerverend. Het is ongelooflijk mooi als alle partijen tevreden kunnen terugkijken op een succesvolle afronding.”

Dex van Gils

Dex van Gils

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Dex van Gils

“Success is the result of perfection, hard work, learning from failure, loyalty, and persistence.“

Dex is in oktober 2018 als analyst gestart bij Aeternus. Inmiddels is hij Manager Corporate Finance. Hij heeft zijn bachelor in bedrijfseconomie in 2016 behaald aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch. Daarna is hij aan zijn Master in Strategic Management begonnen aan Tilburg University, die hij in 2018 heeft afgerond.
Dex heeft tijdens zijn studie werkervaring opgedaan bij bedrijven als DLL Group en Mars Nederland B.V.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand