Deal done for
Coppens Diervoeding
21-07-2021

Aeternus begeleidt Coppens Diervoeding bij de verkoop aan Koninklijke De Heus

De internationaal opererende producent van hoogwaardige diervoeders Koninklijke De Heus uit Ede neemt Coppens Diervoeding uit Helmond over. Beide familiebedrijven bundelen hun krachten om de productie van varkens- en vleeskuikenvoeders te flexibiliseren en de aanwezige capaciteit optimaal te benutten.

Gezien de uitdagende nationale marktomstandigheden in combinatie met de wereldwijde kansen heeft Aeternus samen met Coppens Diervoeding, Koninklijke De Heus als beste strategische partner gekozen. Strategisch gelegen in Helmond beschikt Coppens over een moderne diervoederfabriek met een capaciteit van 400.000 ton. De onderneming heeft een sterke regionale positie verworven binnen de varkens- en vleeskuikensector.

In de afgelopen bijna 100 jaar, heeft Coppens altijd flexibel en doeltreffend op veranderende marktomstandigheden in weten te spelen dan wel hierop vooruit weten te lopen. Ook in de afgelopen jaren heeft Coppens haar verkoopvolumes zien stijgen mede versterkt door de verwerving van het internationaal opererende Swinco in 2018.

Algemeen Directeur van Coppens, Hendrik de Vor“De Heus en Coppens delen een lange geschiedenis in het bedienen van de veehouderijsector met kwaliteitsvoeders. Beide familiebedrijven zijn diepgeworteld in de Nederlandse veehouderij. Al sinds jaar en dag is er over en weer veel wederzijds respect. Veel familie- en bedrijfswaarden hebben wij gemeenschappelijk. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat de positie van Coppens en haar medewerkers richting toekomst onder de vleugels van De Heus goed geborgd zijn“

Eric de RuijterPatrick Cox en Koen van Bussel van Aeternus begeleidden Coppens Diervoeding bij de verkoop aan Koninklijke De Heus.

Aeternus wenst beide bedrijven veel succes!

Over Coppens Diervoeding

Coppens logo

Het in 1925 opgerichte Coppens Diervoeding is een innovatief familiebedrijf gespecialiseerd in voeders voor de vleespluimvee- en varkenssector. Strategisch gelegen in Helmond beschikt Coppens over een moderne diervoederfabriek met een capaciteit van 400.000 ton. Met 75 FTE en een omzet van ruim € 125 miljoen heeft Coppens een regionale sterke positie verworven binnen de varkens- en vleeskuikensector.

Meer over Coppens https://www.coppens.nl/

Over Koninklijke de Heus

De heus logo

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is De Heus van een regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie met een omzet van ruim € 3,2 miljard. Het hoofdkantoor van De Heus is gevestigd in Ede. Inclusief de nieuw verworven fabriek in Helmond, beschikt De Heus over 10 diervoederfabrieken in Nederland. Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan zeventig landen en heeft de onderneming wereldwijd meer dan zevenduizend werknemers.

Meer over de Heus https://www.de-heus.nl/

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand