Deal done for
Geonius Groep
03-07-2020

Aeternus begeleidt Geonius Groep bij aankoop van geotechnisch onderzoeksbedrijf Hoogveld

De directies van geotechnisch onderzoeksbedrijf Hoogveld uit Almelo en ingenieursbureau Geonius hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van 100% van de aandelen in Hoogveld Holding aan de Geonius Groep. Dit betekent dat per woensdag 1 juli jl. alle werkzaamheden van de bedrijven Hoogveld Geo, Hoogveld Rail en Hoogveld Advies onder de verantwoordelijkheid van Geonius worden uitgevoerd. Hoogveld gaat vanaf heden verder onder de nieuwe naam Hoogveld Geonius B.V.

Door deze krachtenbundeling van Geonius en Hoogveld, wordt het gecombineerde bedrijf direct één van de toonaangevende spelers in Nederland op het gebied van geotechnisch veldonderzoek en advies. De veldwerkcapaciteit van Geonius Geotechniek wordt meer dan verdubbeld door de toevoeging van het materieel en de medewerkers van Hoogveld. Daarnaast bieden speciale spoorsondeerunits en enkele pontons extra mogelijkheden voor onderzoek langs het spoor en in het water. Eerder dit jaar werden Geonius en Hoogveld, als samenwerkingspartners, raamcontractant van ProRail. Doorslaggevend voor dit succes was met name de specialistische expertise van Hoogveld, die vanaf heden binnen Geonius te vinden is.

Over Geonius

GEONIUS - Nieuws

Geonius is een interdisciplinaire dienstverlener op het gebied van ingenieursdiensten met brede expertise binnen de grond-, weg- en waterbouw en bouwsector. Door de combinatie van vakkennis op het gebied van wegen, geotechniek, milieu, geodesie, water, ruimtelijke ontwikkeling, landschap, archeologie en ecologie denkt het bedrijf mee met de klant én kan projecten zelfstandig uitvoeren. Grenzen tussen de verschillende divisies vervagen, waardoor steeds meer projecten integraal worden uitgevoerd. Geonius is een organisatie met ruim 240 werknemers en is gevestigd in Geleen (Hoofdkantoor), Utrecht, Breda, Hendrik-Ido-Ambacht, Herentals (B) en Merelbeke (B).

Meer over Geonius: https://geonius.nl/

Over Hoogveld

Hoogveld logo

Hoogveld is een onafhankelijke organisatie met expertise op het gebied van bodemonderzoek en advisering van funderingstechniek. Hun milieu- en geotechnische werkzaamheden zijn gericht op het ontwikkelen van bouwterreinen en het ontwerpen van funderingen voor diverse bouwconstructies. Hoogveld Sonderingen is opgericht in 2000. De organisatie bestaat uit drie werkmaatschappijen:

  • Hoogveld Geo B.V.
  • Hoogveld Rail B.V.
  • Hoogveld Advies B.V.

Meer over Hoogveld https://www.sondeerbedrijf.nl/

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand