Deal done: Koenders Advies
14-06-2024

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Koenders Advies bij verkoop aan Vermetten Groep

Per juni 2024 is Koenders Advies overgenomen door de Vermetten Groep, te midden van de huidige consolidatiegolf in de accountancybranche. De Vermetten Groep is een gevestigde naam in Brabant en beschikt over meer dan 300 professionals, verspreid over de hele provincie. Vermetten Groep zal zich met deze overname uitbreiden naar Uden en ‘s-Hertogenbosch.

De consolidatiegolf in de accountancybranche lijkt gedreven te worden door meerdere factoren. Klanten vragen steeds meer om kennis, data-analyse en IT, en verwachten dat accountants proactief adviseren. Dit vereist investeringen in digitalisering. Daarnaast belemmert het huidige arbeidstekort de autonome groei van veel kantoren, terwijl de toenemende druk van wet- en regelgeving tot hogere kosten leidt. Grotere kantoren zijn beter in staat om op deze ontwikkelingen in te spelen, waardoor accountantskantoren elkaar opzoeken om deze uitdagingen gezamenlijk het hoofd te bieden.

Koenders Advies is in dit traject begeleid door Carlo Caria, Bart Jagers, Tim Rubenkamp en Maartje Korten van Aeternus.

“In deze overname komen veel van deze actuele ontwikkelingen samen. De aandeelhouders zochten aansluiting bij een strategische partner om met bepaalde toekomstige uitdagingen beter te kunnen omgaan. Het moest echter wel een 100% fit zijn qua cultuur, kwaliteit van dienstverlening, etc., omdat alle aandeelhouders graag hun werkzaamheden wilden continueren. Er zijn natuurlijk veel overnemende partijen momenteel, echter het ging juist om de specifieke criteria waaraan de strategische partner moest voldoen. Aeternus heeft de aandeelhouders van Koenders Advies bij de hand genomen tijdens die specifieke zoektocht naar de beste kandidaat en hen uiteindelijk tot en met de contractonderhandelingen en notariële afhandeling bijgestaan.”

Carlo Caria, Partner bij Aeternus

Wij wensen Koenders Advies en de Vermetten Groep veel succes toe met hun toekomstige groeiambities.

Over Koenders Advies

Logo Koenders Advies

Koenders Advies biedt specialistische advisering voor familie, bedrijf, vermogen & DGA waaronder herstructurering, fusies, estate planning, bedrijfsopvolging en echtscheiding. Deze diensten worden met hetzelfde team van 20 medewerkers vanuit de vertrouwde locaties in Uden en ’s-Hertogenbosch voortgezet onder de naam Koenders Vermetten | accountants | adviseurs | family business.

Over Vermetten Groep

Logo Vermetten Groep

Voor Koenders Advies biedt aansluiting bij de Vermetten Groep zowel een verbreding als een verdieping van de dienstverlening. Naast de reguliere diensten op het gebied van accountancy en belastingadvies biedt Vermetten onder andere audit, corporate finance, M&A, juridische dienstverlening, vastgoedadvisering, estate planning, HR-advies, strategische advisering én duurzaamheidsadvies aan. Tevens is Vermetten | accountants en adviseurs aangesloten bij het internationale accountancy- en tax-netwerk TGS Global, dat is vertegenwoordigd in meer dan vijftig landen wereldwijd. Voor Vermetten betekent deze aansluiting een vergroting van haar netwerk richting het oostelijk deel van Brabant; een gebied met veel mooie bedrijvigheid.

Het M&A team voor deze deal

Carlo Caria

Carlo Caria

Partner

Meer info
Partner

Carlo Caria

“The greater danger is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we hit it.”

Carlo is sinds 2013 werkzaam bij Aeternus. Vanaf januari 2021 is hij Adviseur Corporate Finance en sinds april 2023 is hij partner bij Aeternus. Hij heeft ruim 11 jaar ervaring in het begeleiden van fusies en bedrijfsovernames (aan- en verkooptrajecten), het uitvoeren van bedrijfswaarderingen en -financieringen en advisering rondom waardecreatie bij bedrijven. Carlo begeleidde de afgelopen jaren diverse nationale en internationale overnames.

Hij voltooide zijn Bachelor en Master in Finance aan de Universiteit van Maastricht en Göteborg University in Zweden.

Aeternus begeleidt ondernemers in de zoektocht naar waardecreatie, zowel vanuit groei door overnames als door het (optimaal) verzilveren van de waarde van hun eigen onderneming. Het is ontzettend intrigerend en uitdagend om ondernemers tijdens zo’n belangrijke fase van A tot Z te begeleiden.

Bart Jagers

Bart Jagers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Bart Jagers

“Gezamenlijk streven naar de perfecte deal.”

Bart werkt sinds november 2019 bij Aeternus en is sinds april 2024 Manager Corporate Finance. Daarvoor is hij bijna 5 jaar werkzaam geweest bij een advieskantoor in Nijmegen. Hoewel Bart daar als fiscalist is gestart, kwam hij al snel tot de conclusie dat zijn passie bij corporate finance lag. In eerste instantie heeft Bart in de functie van analyst kennisgemaakt met het vak en daarna heeft hij als consultant ervaring opgedaan in de begeleiding van aan- en verkooptrajecten.

Bart heeft zijn Master Fiscaal Recht behaald aan Maastricht University.

Tim Rubenkamp

Tim Rubenkamp

Analyst Corporate Finance

Meer info
Analyst Corporate Finance

Tim Rubenkamp

“A satisfied customer is the best business strategy of all.”

Na het afronden van zijn bachelor Bedrijfseconomie, heeft Tim ook zijn Master Finance aan de Universiteit van Tilburg met succes afgerond. Sinds 1 april 2022 liep hij stage bij Aeternus en per 1 januari 2023 treedt Tim in dienst als analyst corporate finance.

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand