Deal done: Van Den Elsen
29-03-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Machinefabriek v.d. Elsen bij verkoop aan branchegenoot WILVO GROUP

Wilvo Group neemt producent van fijnmechanische componenten en modules, Machinefabriek v.d. Elsen over. Hiermee zet Wilvo verder in op extreme precisie op het gebied van verspanen.

Jos Kox en Ron Luijten van Machinefabriek v.d. Elsen hebben hun keuze voor Wilvo onder andere gebaseerd op behoud van de familiaire cultuur en persoonlijke betrokkenheid richting medewerkers. Wilvo is hiervoor de ideale kandidaat vanwege haar sterke regionale aanwezigheid.

Met deze acquisitie zet Wilvo samen met investeerder Borromin Capital een volgende stap in haar buy & build strategie. De overname van Machinefabriek v.d. Elsen is de vierde in rij. Eerder werd bewerker van fijnmechanische precisie-onderdelen, Van den Broek Precision & Tooling overgenomen. Deze onderneming werd tevens begeleid door Aeternus.

 Geert Smets“Wij zijn zeer enthousiast dat we de aandeelhouders van deze bijzonder mooie onderneming hebben mogen begeleiden bij de verkoop aan Wilvo. De Nederlandse machinebouwers in de hightech, food en energie kunnen alleen aan de toenemende wereldwijde vraag voldoen als hun toeleveranciers de productiecapaciteit kunnen bieden. Hiervoor zijn toekomstbestendige partijen nodig. Wij zijn overtuigd dat Wilvo samen met Machinefabriek v.d. Elsen invulling geeft aan de behoefte van de Nederlandse maakindustrie.”

De aandeelhouders van Machinefabriek v.d. Elsen zijn in dit traject begeleid door Geert SmetsDex van Gils en Bart Jagers van Aeternus. Wij wensen Machinefabriek v.d. Elsen en Wilvo Group heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Van Den Elsen

Machinefabriek v.d. Elsen is toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules. Met meer dan 38 jaar ervaring, 22 CNC machines, 27 goed opgeleide vakmensen, 2200 m2 productieruimte en een streven naar continue verbetering maakt v.d. Elsen tot een betrouwbare partner.

Meer over Van den Elsen

Over Wilvo Group

Het in 1970 opgerichte Wilvo is begonnen als specialist in het bewerken van dun plaatstaal en licht constructiewerk. Wilvo is uitgegroeid tot een sterke toeleveringspartner en beschikt in totaal over een bedrijfsruimte van ca. 27.500m² met een separate montageruimte en cleanroom.

Het is de vierde overname van Wilvo, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Borromin is een onafhankelijke private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux.

Meer over Wilvo Group

Het M&A team voor deze deal

Geert Smets

Geert Smets

Partner

Meer info
Partner

Geert Smets

“Succes komt niet vanzelf. Je moet het zelf opzoeken en grijpen.”

Met ruim 20 jaar ervaring in de bancaire sector heeft Geert talloze (financierings)trajecten met ondernemers doorlopen. “Door deze kennis en ervaring te koppelen aan de Master of Business Valuation ben ik sparringpartner voor ondernemers bij bedrijfsoverdracht of participaties.” De laatste 2 jaar werkte Geert binnen het landelijke team Acquisition Finance & Structured Lending van ING. Hier heeft hij specialistische kennis opgedaan over acquisitie financieringen en buy-outs. Sinds 2019 is Geert ingeschreven als Register Valuator (NiRV).

Hét maximale resultaat bereik je door samen het juiste doel voor ogen te hebben én met veel doorzettingsvermogen aan de slag te gaan. Het aan- of verkoopproces is enerverend. Het is ongelooflijk mooi als alle partijen tevreden kunnen terugkijken op een succesvolle afronding.”

Dex van Gils

Dex van Gils

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Dex van Gils

“Success is the result of perfection, hard work, learning from failure, loyalty, and persistence.“

Dex is in oktober 2018 als analyst gestart bij Aeternus. Inmiddels is hij Manager Corporate Finance. Hij heeft zijn bachelor in bedrijfseconomie in 2016 behaald aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch. Daarna is hij aan zijn Master in Strategic Management begonnen aan Tilburg University, die hij in 2018 heeft afgerond.
Dex heeft tijdens zijn studie werkervaring opgedaan bij bedrijven als DLL Group en Mars Nederland B.V.

Bart Jagers

Bart Jagers

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Bart Jagers

“Gezamenlijk streven naar de perfecte deal.”

Bart werkt sinds november 2019 bij Aeternus en is sinds april 2024 Manager Corporate Finance. Daarvoor is hij bijna 5 jaar werkzaam geweest bij een advieskantoor in Nijmegen. Hoewel Bart daar als fiscalist is gestart, kwam hij al snel tot de conclusie dat zijn passie bij corporate finance lag. In eerste instantie heeft Bart in de functie van analyst kennisgemaakt met het vak en daarna heeft hij als consultant ervaring opgedaan in de begeleiding van aan- en verkooptrajecten.

Bart heeft zijn Master Fiscaal Recht behaald aan Maastricht University.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand