Deal done: Mijninkoper
18-04-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt Mijninkoper bij aandelenoverdracht

Afgelopen maart heeft Aeternus de aandeelhouders van Mijninkoper bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Optimerce. Met de overname van Mijninkoper verstevigt E-commerce aanbieder Optimerce haar positie in de markt.

MijnInkoper is een inkooporganisatie die klanten ontzorgt op het gebied van collectieve inkoop en online verkoop van producten en diensten. Dit middels een tailor made online verkoopplatform. Optimerce richt zich met name op het verzorgen van ledenvoordeelcampagnes en loyaliteitsprogramma’s voor uitgevers.

Met de overname van Mijninkoper verstevigt Optimerce haar positie in de Nederlandse seniorenmarkt en wordt het aanbod uitgebreid met onder andere groene energiecontracten. Hierdoor kunnen nog meer senioren profiteren van aantrekkelijke ledenvoordeelacties en kortingen.

“Mede door de expertise van Aeternus kunnen de leden van de seniorenorganisaties, waar MijnInkoper mee samenwerkt, profiteren van een nog breder aanbod aan ledenvoordeel en kortingen.”

Michel Matthijssen, Directeur Mijninkoper BV

Mijninkoper is in dit traject begeleid door Bas van Soest, Tom Soentjens en Maartje Korten van Aeternus. Wij wensen Mijninkoper en Optimerce veel succes.

“Een voorbeeld van een samenwerking waarbij partijen elkaar versterken. Hiermee wordt gewaarborgd dat seniorenbelangenorganisaties leden mooie voordeelacties kunnen aanbieden.”

Bas van Soest, Partner Corporate Finance Aeternus

Mijninkoper is een onafhankelijke inkooporganisatie die haar klanten ontzorgt met het inkopen en aanbieden van diverse producten en diensten. Bijvoorbeeld leden- of medewerkersvoordeel, collectieve inkoopacties tot en met het compleet verzorgen webwinkels en klantenservice.

Meer over Mijninkoper

Optimerce is een e-commerce aanbieder met name gericht op het verzorgen van ledenvoordeelcampagnes en loyaliteitsprogramma’s voor uitgevers en organisaties. Naast het inkopen en importeren van producten, biedt Optimerce een volledig logistiek proces voor het opslaan en verzenden van producten en bestellingen. Ze zijn gespecialiseerd in fulfilment voor webshops, e-commerce en marketingacties.

> Meer over Optimerce

Het M&A team voor deze deal

Bas van Soest

Bas van Soest

Partner

Meer info
Partner

Bas van Soest

“Ga voor alles waar je in gelooft!”

Bas is sinds april 2009 in dienst van Aeternus als Adviseur Corporate Finance en sinds november 2011 is hij partner bij Aeternus. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring als financieringsspecialist in het bankwezen. Bovendien is Bas al 15 jaar actief in het begeleiden van fusies en overnames, het uitvoeren van bedrijfswaarderingen en het verstrekken van advies over waardeverhoging voor bedrijven. Bas heeft inmiddels meer dan 100 overnametransacties succesvol begeleid in het MKB en de mid-corporate markt.

Naast zijn studie Bedrijfseconomie heeft Bas diverse relevante M&A- en valuation- opleidingen afgerond. In 2011 rondde hij de postdoctorale opleiding Executive Master of Business Valuation aan de Rotterdam Erasmus University (RSM) af. Bas is sinds 2012 Register Valuator.

‘Het is iedere keer weer een geweldige uitdaging om voor onze opdrachtgevers de beste transactie te realiseren. Je werkt met en voor boeiende specialisten en ondernemers. De diversiteit van de opdrachten  is groot en inhoudelijk is het elke keer weer een mooie uitdaging.’

Tom Soentjens

Tom Soentjens

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Soentjens

“Werk hard voor waar je van houdt en in gelooft, dan komt het succes vanzelf.”

Tom werkt sinds begin 2021 bij Aeternus in de functie van Manager Corporate Finance. Daarvoor heeft hij 6 jaar gewerkt bij een Big Four accountantskantoor. Hier is Tom betrokken geweest bij de financiële advisering en controle van zowel internationale multinationals als het regionale midden- en kleinbedrijf.

Nadat Tom in 2010 zijn HBO Bedrijfseconomie heeft behaald is hij in 2013 afgestudeerd voor zijn Master in Finance aan de Universiteit van Tilburg. In 2019 heeft hij succesvol de theoretische en praktijkopleiding tot AA-accountant afgerond.

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Manager Corporate Finance

Meer info
Legal Manager Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance en is doorgegroeid naar Legal Manager Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand