Deal done: MTSR
22-02-2023

DEAL DONE | Aeternus begeleidt MTSR bij verkoop aan De Gezinsmanager en Perspectief Groep

In januari heeft Aeternus MTSR bijgestaan bij de verkoop van MTSR GGZ en Kind & Jeugd aan De Gezinsmanager en MTSR Arbo aan Perspectief Groep. Door het onderbrengen van MTSR bij deze gespecialiseerde partijen is de continuïteit voor cliënten en medewerkers voor lange termijn geborgd.

Zowel De Gezinsmanager als Perspectief Groep verstevigen hun positie in Limburg middels deze overname en voor voormalig DGA van MTSR, Joyce Zuidam, is dit een goed moment om haar onderneming over te dragen aan deze twee strategische partijen:

“Gelet op mijn pensioen en privéomstandigheden ben ik op zoek gegaan naar een betrouwbare en integere partij voor onze arbodienstverlening. Waarbij het belang van onze klanten en medewerkers voorop stond. Daarom zijn we blij dat we met Perspectief een partner hebben gevonden die continuïteit biedt voor onze klanten en medewerkers. We weten ook zeker dat Perspectief onze dienstverlening op een goede manier wil voortzetten.”

Joyce Zuidam, Directeur van MTSR

 

Perspectief

“Tijdens mijn gesprekken met MTSR was er meteen een klik. Zo pakt MTSR het probleem direct bij de wortels aan en gaan ze voor ze een oplossingsgerichte werkwijze. Ze verbinden en dragen zorg voor het functioneren van mensen in de breedste zin van het woord. Vanuit een multidisciplinaire aanpak. Onze visies sluiten dan ook goed op elkaar aan. Met als gevolg dat we nu onze krachten bundelen.”

Wim Wijnholds, Directeur van Perspectief groep

 

De Gezinsmanager

‘’Door overname van MTSR-GGZ/Kind & Jeugd ontstaan er nieuwe kansen voor cliënten. De vervlechting van beide organisaties zal op korte termijn zorgen voor een nog integraler en diverser hulpaanbod voor zowel het individu als het (gezins) systeem. Een hulpaanbod dat in overleg met verwijzer en cliënt kan plaatsvinden vanuit de jeugdwet en/ of de zorgverzekeringswet.

Voor professionals ligt er de uitdaging én de kans om multidisciplinair te werken, waarbij de afwisseling van werkplek ook nog een extra dimensie kan geven. Daarnaast bieden we de ruimte aan psychologen én therapeuten om hun eigen expertise en specialisatie binnen de organisatie een plek te geven.’’

 

MTSR is in dit traject begeleid door Carlo Caria en Joeri Verlinden van Aeternus. Wij wensen MTSR, De Gezinsmanager en Perspectief Groep veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

“Samen met Joyce zochten we naar een geschikte kandidaat-koper voor MTSR. We zijn verheugd dat we voor alle disciplines een sterke partner hebben gevonden, zodat de kwaliteit van de dienstverlening als ook het perspectief voor de medewerkers voor de lange termijn is geborgd. Wij wensen alle partijen veel succes met de integratie en samenwerking. ”

Carlo Caria, Partner Corporate Finance Aeternus

 

MTSR bestaat uit MTSR GGZ en MTSR Fysio & Arbo. Als landelijke Arbodienst en multidisciplinair Adviesbureau voor gezond leven en werken zet MTSR zich met een team van meer dan 20 professionals in voor de gezondheid en het welzijn van mensen en organisaties.

> Meer over MTSR

De Gezinsmanager bied met een team van 30 professionals al bijna 10 jaar ambulante specialistische jeugdzorg vanuit vestigingen in Tilburg, Breda en Bergen op Zoom. Door de overname van de MTSR GGZ hebben ze een vierde én vijfde vestiging geopend in Zuid Limburg (Sittard en Brunssum).

Meer over De GezinsManager

 

Perspectief is specialist op het gebied van arbodienstverlening, arbeidsmobiliteit (re-integratie 2e spoor en outplacement) en duurzame inzetbaarheid (waaronder RI&E, PMO en coaching) met een focus op het beter maken van de organisatie. Perspectief telt inmiddels ruim 500 medewerkers, heeft verschillende kleinere bedrijven overgenomen en heeft een goede landelijke dekking.

> Meer over Perspectief 

Het M&A team voor deze deal

Carlo Caria

Carlo Caria

Partner

Meer info
Partner

Carlo Caria

“The greater danger is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we hit it.”

Carlo is sinds 2013 werkzaam bij Aeternus. Vanaf januari 2021 is hij Adviseur Corporate Finance en sinds april 2023 is hij partner bij Aeternus. Hij heeft ruim 11 jaar ervaring in het begeleiden van fusies en bedrijfsovernames (aan- en verkooptrajecten), het uitvoeren van bedrijfswaarderingen en -financieringen en advisering rondom waardecreatie bij bedrijven. Carlo begeleidde de afgelopen jaren diverse nationale en internationale overnames.

Hij voltooide zijn Bachelor en Master in Finance aan de Universiteit van Maastricht en Göteborg University in Zweden.

Aeternus begeleidt ondernemers in de zoektocht naar waardecreatie, zowel vanuit groei door overnames als door het (optimaal) verzilveren van de waarde van hun eigen onderneming. Het is ontzettend intrigerend en uitdagend om ondernemers tijdens zo’n belangrijke fase van A tot Z te begeleiden.

Joeri Verlinden

Joeri Verlinden

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Joeri Verlinden

“The only way to achieve the impossible is to believe it is possible.”

Joeri heeft de masters Economics en Finance afgerond aan Tilburg University. Na zijn studie is Joeri in dienst getreden als Analyst Corporate Finance en sinds september 2022 als Manager Corporate Finance.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.
Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand