Het Duitse beursgenoteerde bedrijf Adesso heeft een meerderheidsbelang in drie Nederlandse software-ontwikkelingsbedrijven verworven. Aeternus begeleidde de bedrijven Blue4IT, Codesquad en Bluefront die deel uitmaakten van Blue Group IT bij de totstandkoming van deze transactie.

De bedrijven richten zich op de ontwikkeling van front- en backend softwareapplicaties voor onder andere banken, diverse multinationals en overheidsinstellingen. De managing directors van Blue4IT, Codesquad en Bluefront zullen met een minderheidsbelang betrokken blijven.

Met de overname van Blue4IT, Codesquad en Bluefront wil Adesso haar positie op de Nederlandse IT-markt verder versterken. De drie bedrijven zijn volledig gespecialiseerd in front-end, back-end en architecture met Java. Deze krachtenbundeling tussen Adesso en Blue4IT, Codesquad en Bluefront levert een uitstekende samenwerking op waarin beide partijen kunnen profiteren van elkaars kennis en kunde.

Over Blue4IT, Codesquad en Bluefront (die deel uitmaakten van Blue Group IT)

Bundeling van krachten zorgt voor meerwaarde in de ICT wereld. Omdat ICT-processen altijd met elkaar verbonden zijn is een eenduidige visie cruciaal.

Specialist in Java
Blue4IT is leverancier van hoogwaardige diensten op het gebied van Java ontwikkeling en architectuur.

Passie voor JAVA/JVM PLATFORM
CodeSquad biedt ervaren en ambitieuze software developers met passie voor het Java/JVM platform.

Frontend development
Bluefront biedt premium frontend development diensten voor ambitieuze organisaties.

Meer over Blue Group IT https://www.bluegroup-it.nl/

 

Over Adesso

Adesso werd in 1997 opgericht in Dortmund en is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een internationale IT-dienstverlener. Het Duitse beursgenoteerde bedrijf telt ruim 4.200 medewerkers en was in 2019 goed voor een omzet van 449,7 miljoen euro. Vanuit locaties verspreid door heel Europa en daarbuiten biedt adesso consulting- en software-ontwikkelingsdiensten voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en daarmee het reduceren van kosten.

Meer over Adesso https://www.adesso.de/en/index.jsp