Deal done: PFHS BV c.s.

DEAL DONE | Aeternus begeleidt PFHS bij verkoop aan Animal Health Group

Op 29-12-2022 heeft Aeternus de aandeelhouders van Pharma Feed Hygiene Solutions (PFHS), inclusief haar deelnemingen Demetris DierGezondheid BV en Freriks BV, bijgestaan bij de verkoop aan Animal Health Group. Door deze overname is het mogelijk gezamenlijk verder te groeien in dienstverlening op het gebied van (o.a.) pluimveegezondheidszorg en te bouwen aan een krachtige keten.

Na de aankoop van deze deelnemingen gaan alle bedrijven onder de vlag van Animal Health Group verder. Op deze wijze kunnen de bedrijven elkaar verder versterken en de veranderende en uitdagende markt optimaal blijven bedienen, zowel nationaal als internationaal.

Middels de krachtenbundeling kunnen zij gezamenlijke kennis op het gebied van pluimveegezondheidszorg en de kracht van solide organisaties aandragen bij het kunnen bieden van snelheid en kwaliteit waardoor continuïteit en flexibiliteit worden geoptimaliseerd

Aeternus heeft PFHS in een eerdere opdracht begeleid bij de uitkoop van een aandeelhouder. Het is mooi om te constateren dat wij het vertrouwen genieten om ondernemers en aandeelhouders in verschillende opdrachten te mogen adviseren. In dit geval hebben we de aandeelhouders van PFHS met hun gezamenlijke maar ook hun individuele belangen met succes begeleid bij de verkoop van PFHS.

Bas van soest, Partner Corporate Finance Aeternus

De aandeelhouders van Pharma Feed Hygiene Solutions zijn in dit traject begeleid door Bas van Soest en Maartje korten van Aeternus.

Wij wensen PFHS en Animal Health Group veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

 

PFHS BV bestaat (o.a.) uit Demetris Diergezondheid BV en Freriks BV. Freriks is een totaalpartner als het gaat om hygiëne in de pluimveehouderij. Zij leveren reinigings- en desinfectiemiddelen in de breedste toepassing. Demetris diergezondheid BV, is een in pluimvee gespecialiseerde dierenartsenpraktijk ondersteund door een eigen RVA geaccrediteerd lab.

> Meer over PFHS BV cs

 

Animal Health Group biedt als pluimveehouder deskundig advies in het behandelen en begeleiden van pluimvee. Dit doen zij vanuit een multifunctionele locatie in Hardenberg. Hun vier divisies zorgen voor een totaalconcept voor de pluimveehouder. Met behulp van gespecialiseerde dierenartsen en analisten in het laboratorium beschikt Animal Health Group over ruime ervaring in de wereld van de dierbegeleiding- en behandeling. Kennis, snelheid en ondersteuning zorgen voor de oplossing die de pluimveesector nodig heeft.

> Meer over animal health group

Het M&A team voor deze deal

Bas van Soest

Bas van Soest

Partner

Meer info
Partner

Bas van Soest

“Ga voor alles waar je in gelooft!”

Bas is sinds april 2009 in dienst van Aeternus als Adviseur Corporate Finance en sinds november 2011 is hij partner van Aeternus geworden. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring als financieringsspecialist in het bankwezen en inmiddels 7 jaar ervaring in het begeleiden bij fusies en overnames, het doen van bedrijfswaarderingen en het adviseren in het verhogen van de waarde van bedrijven.

Naast zijn studie Bedrijfseconomie aan de HEAO heeft Bas diverse voor de (overname)financieringspraktijk relevante opleidingen afgerond. In 2011 rondde hij zijn postdoctorale opleiding Executive Master of Business Valuation aan de Rotterdam Erasmus University (RSM) af. Eind 2012 heeft Bas zijn titel als Register Valuator behaald.

‘Het is iedere keer weer een geweldige uitdaging om voor onze opdrachtgevers de beste transactie te realiseren. Je werkt met en voor boeiende specialisten en ondernemers. De diversiteit van de opdrachten voor Aeternus is groot en inhoudelijk is het elke keer weer zeer uitdagend.’

Maartje Korten

Maartje Korten

Legal Analist Corporate Finance

Meer info
Legal Analist Corporate Finance

Maartje Korten

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.“

Maartje is sinds november 2018 in dienst bij Aeternus als Legal Analyst Corporate Finance. Ze heeft haar bachelor Recht en Management alsook de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten te Venlo en daarnaast heeft zij op Northwest University (Zuid-Afrika) verschillende vakken gevolgd op bedrijfseconomisch en juridisch gebied.

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.