Deal done for
Wall!Supply
28-07-2021

Aeternus begeleidt Wall!Supply bij verkoop aan wereldspeler Grandeco

De Grandeco Wallfashion Group breidt haar activiteiten verder uit in wanddecoratie door de integratie van Wall!Supply en groeit door naar  een omzet van 100 miljoen euro. Jacques Jetten en Rob Woodford van Aeternus begeleidden Wall!Supply bij de verkoop aan Grandeco Wallfashion Group. 

Wall!Supply ontwerpt, produceert en verkoopt gemakkelijk te installeren trendy 3D wandbekleding producten voornamelijk via het DIY-verkoopkanaal. Het bedrijf heeft in de Europese doe-het-zelf-handel een leidende positie verworven op het gebied van 3-D wandbekleding en heeft zijn eerste trendy product lanceringen op de Noord-Amerikaanse doe-het-zelf-markt gerealiseerd. Verder is met style4walls.com ook een sterk D2C e-commerce verkoopkanaal tot stand gebracht.

De Grandeco Wallfashion Group betreedt met de aankoop het 3D wandbekledingssegment en breidt hiermee haar traditioneel behang assortiment uit naar de opkomende trend categorie 3D wandbekleding.

Na de overname van Holden Decor in 2020 maakt deze acquisitie deel uit van Grandeco’s mondiale expansiestrategie. Ze is volledig in lijn met het sterke geloof in verdere consolidatie van het wanddecoratielandschap. Het objectief van de aankoop is om verder te bouwen op het unieke succes van Wall!Supply en het enorm groeipotentieel verder te realiseren. Het bedrijf zal onafhankelijk blijven opereren.

Samen met Grandeco streeft Wall!Supply ernaar om luxe te ‘democratiseren’ en aanwezig te zijn in verschillende distributiekanalen zoals DIY en online in Europa en Noord America.Sinds een jaar versnelt de Grandeco Wallfashion Group haar consolidatie door verschillende leidende spelers in haar markten over te nemen. Naast Holden zal Wall!supply de expansie van de Groep versnellen.

Patrick Molemans, CEO Grandeco Group, over de transactie:

“Deze deal is een uitgelezen opportuniteit om ons muurdecoratie aanbod ruim te verbreden. Eerder kondigden wij aan dat wij de slagkracht van de Grandeco groep in de markt verder zouden versterken met gerichte acquisities. Met deze tweede acquisitie op korte termijn verwerven wij uitzonderlijke expertise in een aanvullende productcategorie. De innovatieve en premium producten van Wall!Supply gekoppeld aan een uniek business model, een uitzonderlijk doordachte logistiek en excellente klantenservice zal ons nog meer daadkracht geven binnen DIY, online en andere kanalen. In de nabije toekomst kunnen we elkaars groei versterken. Zo heeft Wall!Supply bijvoorbeeld een uitzonderlijk sterke positie in Duitsland terwijl Grandeco sterk is in andere markten zoals UK. Daar heeft Grandeco UK samen met Holden Décor een groot marktaandeel. De website Style4Walls is sterk groeiende en zal de groep ook danig versterken in de B2C marktsegment.”

Frank Frantzen, CEO WALL!SUPPLY Group, over de transactie: 

“Ik ben verheugd met de overname van WALL!SUPPLY door Grandeco en kijk er erg naar uit om samen met Patrick Molemans en zijn team de verdere groei van WALL!SUPPLY te realiseren. Deze bundeling van krachten op gebied van o.a. producten, afzetkanalen en -gebieden zal onze bedrijven een nog sterkere positie geven in de DIY. 1+1=3”

Jens Ruers, Aandeelhouder WALL!SUPPLY Group, over de transactie: 

“Ik ben ervan overtuigd dat Grandeco de juiste partij is om de groeiambities en potenties van Wall!Supply verder te realiseren en de markt positie van WALL!SUPPLY in de wereld te vergroten.”

Hoofdaandeelhouders Down2Earth – Alain Keppens en Gimv’s Partner Tom Van de Voorde over de transactie: 

Grandeco is reeds jarenlang een outperformer in haar industrie.  Door de acquisitie van Wall!Supply versterken we onze positie in diverse markten en kanalen. De markt van muurdecoratie blijft vrij versnipperd, met duidelijk potentieel tot verdere consolidatie.  Grandeco illustreert opnieuw haar ambitie om hierin een leidende rol te spelen. ”

De transactie vond plaats op 23 juli 2021 en is onderworpen aan de gewoonlijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Er worden geen verdere financiële details van deze transactie bekendgemaakt.

wallsupply logo

WALL!SUPPLY (www.wallsupply.com) ontwerpt, produceert en verkoopt gemakkelijk te installeren trendy 3D wandbekleding producten voornamelijk via het DIY-verkoopkanaal. WALL!SUPPLY’s passie is woninginrichting, van je huis een mooiere plek maken om te wonen. Het bedrijf heeft in de Europese doe-het-zelf-handel een leidende positie verworven op het gebied van 3-D wandbekleding en heeft zijn eerste trendy product lanceringen op de Noord-Amerikaanse doe-het-zelf-markt gerealiseerd. Verder is met style4walls.com ook een sterk D2C e-commerce verkoopkanaal tot stand gebracht.
Wallsupply heeft de afgelopen jaren een onderscheidend productportfolio ontwikkeld, waardoor zowel een enorme upgrade in winkelruimte en winkelpresentatie van bestaande doe-het-zelf-klanten verkooppunten en het lanceren van eersteklas nieuwe klanten in zowel Europa als de VS. Het bedrijf is ontstaan in 1993 en is gevestigd in Sittard – NL. Wall!Supply verdeelt haar producten in 28 landen in Europa en Noord-Amerika. De belangrijkste afzetgebieden zijn Duitsland, Frankrijk, Benelux, VS, Scandinavië en Oostenrijk en 90% van hun verkopen gaan via het D.H.Z. omni-kanaal. Alle klanten zijn A-klanten en doorheen de jaren is er een groot wederzijds vertrouwen opgebouwd. Kenmerken van hun productaanbod zijn de ‘one-stop-shop supply’ ervaring en het gebruik van verschillende materialen zoals hout, kurk, schuim, keramiek, textiel, beton, gips en recycling materialen.

Grandeco logo

GRANDECO WALLFASHION GROUP (Grandeco (grandecogroup.com) – België, opgericht in 1978, is een wereldspeler in de productie van behangpapier. Het hoofdkwartier en de productiesite bevinden zich in Tielt – België. Grandeco heeft 6 verkoopkantoren in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Rusland en Duitsland, een dynamisch team van meer dan 300 werknemers en vertegenwoordigd in meer dan 80 landen.

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand