Deal done for
Euralco
13-08-2020

Euralco breidt uit

Euralco trekt een nieuwe mede-aandeelhouder en Commercieel Directeur aan in de persoon van Bobbejaan Splinter.

Euralco is een toonaangevende groep bedrijven voor de levering van hoogwaardig CNC bewerkte aluminium halffabricaten. Men werkt er projectgericht en zijn wereldwijd actief in veel verschillende industrieën. De klanten zijn actief in zeer uiteenlopende markten: van defensie, luchtvaart en medische sector, tot luxe jachtbouw alsook in de niches van veiligheids- en beschermingsuitrusting.

Het afgelopen jaar heeft Euralco geïnvesteerd in een state-of-the-art 5-assige CNC-machine die door inzet van de robot onbemand en dus zeer efficiënt en kosten-effectief, kan produceren. De robot en machine kunnen halffabricaten van maar liefst 2,6m bij 8,5m verwerken. In geval van kleinere plaatmetingen blijft de machine in pendelbedrijf verspanen, terwijl de robot ondertussen materiaal inzet en uithaalt. Zeer efficiënt geproduceerd maatwerk in aluminium met nauwe toleranties is de succesformule. Indien klanten nog niet toe zijn om machinale bewerkingen uit te besteden, wordt het materiaal als onbewerkt gewalst of geëxtrudeerd halffabricaat geleverd.

Voor de verdere uitbouw van de Euralco Group of Companies was Marc Meijer op zoek naar versterking en toekomstige opvolging. Zodoende heeft hij 50% van zijn aandelen aan Bobbejaan Splinter verkocht die sinds juli 2020 is toegetreden als mede-aandeelhouder en Commercieel Directeur. Bobbejaan heeft ruim 15 jaar ervaring in de internationale aluminiumindustrie en is de aangewezen persoon voor de verdere groei van Euralco. Samen met Marc Meijer, die de rol van Technisch Directeur vervult, staan zij de komende jaren samen aan het roer.

Patrick Cox van Aeternus en Hans van de Pas van Match Plan Corporate Finance hebben Marc, Bobbejaan en Euralco bij dit MBI-proces begeleid.

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand