Deal done for
Protomation

Aeternus begeleidt internationale overname Protomation door het beursgenoteerde Italiaanse Maire Tecnimont Group

Op 18 juli werd de overname van het IT bedrijf Protomation aan het innovatie- en licentiebedrijf Stamicarbon, onderdeel van het beursgenoteerde Italiaanse Maire Tecnimont Group afgerond. Aeternus begeleidde de aandeelhouders van Protomation in het verkoopproces.

Protomation is een Nederlands gespecialiseerd IT-bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van softwaretoepassingen en state-of-the-art operators trainingssimulators (OTS) voor de chemische procesindustrie, met een uitgebreid track record van samenwerking met meststofproducenten. Stamicarbon werkt al meer dan tien jaar samen met Protomation aan het ontwikkelen van softwarepakketten en OTS voor ureumfabrieken.

Protomation is sinds haar oprichting in 1999 uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van software ontwikkeling van Operator Training Simulatie (“OTS”), software voor de olie- gas en chemische proces industrie. De hoge technische kennis van Protomation en reeds jarenlange intensieve samenwerking tussen Stamicarbon en Protomation heeft geresulteerd in deze overname. Door het in huis halen van kennis op het gebied van de nieuwste en meest up to date software ontwikkelingen binnen de markt, verstevigd Stamicarbon, onderdeel van het Italiaanse beursgenoteerde Maire Tecnimont Group, haar toekomstige propositie. Lees meer over deze overname in het volledige persbericht.

Over Maire Tecnimont Group

 

maire tecnimont group

Maire Tecnimont Group is een Italiaanse beursgenoteerde onderneming (Milaan) en opereert in ongeveer 45 verschillende landen, circa 50 operatieve bedrijven en een personeelsbestand van meer dan 6.300 werknemers, en werken samen met ongeveer 3.000 extra elektrische & instrumentatie professionals.

Meer informatie: www.mairetecnimont.com

Over Stamicarbon

 

stamicarbon

Stamicarbon is het innovatie- en licentiebedrijf van de Maire Tecnimont Group. Zij zijn een baanbrekend bedrijf dat gespecialiseerd is in de kunstmestindustrie met een visie om de wereld in staat te stellen zichzelf te voeden en de kwaliteit van leven te verbeteren. Als wereldwijde leider op het gebied van kunstmesttechnologieën heeft Stamicarbon meer dan 250 ureumfabrieken een vergunning verleend en meer dan 100 vernieuwings- en optimalisatieprojecten gerealiseerd. Deze leidende positie is gebaseerd op meer dan 70 jaar ervaring in licentieverlening en wordt onderhouden door voortdurende innovaties in technologieën, producten en materialen. Het hoofdkantoor van Stamicarbon bevindt zich in Sittard met een verkoopkantoor in de VS en vertegenwoordigingen in Rusland en China.

Meer informatie: https://www.stamicarbon.com/

Over Protomation

 

protomation

Protomation is een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en licentiëring van de modernste simulatiesoftware en simulatiemodellen voor de verwerkende industrie. Het bedrijf heeft een uitgebreide softwaresuite met de naam “Process Studio®” ontwikkeld om Operator Training Simulators en de inzet van trainingen voor operators te ontwikkelen. Ze hebben meer dan 25 jaar know-how en ervaring op het gebied van productieprocessen, procesbeheersing, processimulatie, softwareontwikkeling en projectbeheer, en werken samen met Stamicarbon en ThyssenKrupp Industrial Solutions. De klantenlijst van Protomation omvat onder andere: AkzoNobel, DGC, DSM, KIMA, Nutrien, Petrobras, Petlin (Petronas), SABIC, Saudi Aramco, SKW, Sorfert en technische onderwijsinstellingen.

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand