Deal done for
Koelplan & Viessmann
29-09-2021

Internationaal opererend familiebedrijf Viessmann gaat strategische samenwerking aan met Koelplan

Het Nederlandse Koelplan en het internationaal actieve familiebedrijf Viessmann gaan een strategische samenwerking aan in Nederland. Het doel van de samenwerking is om Koelplan verder te helpen groeien in de installatie en service van airconditioning-, warmtepomp- en luchtbehandelingsinstallaties.

Voor Viessmann, met hoofdkantoor in Duitsland, zal de samenwerking leiden tot een betere markttoegang in Nederland en de uitbreiding van haar activiteiten met warmtepompen en koelsystemen. Om het langetermijnkarakter van deze samenwerking te onderstrepen, heeft Viessmann een minderheidsbelang in Koelplan genomen.

Oprichter en CEO Remco Dusschooten:

“We zijn erg blij met onze strategische samenwerking met een van ‘s werelds grootste fabrikanten van klimaatoplossingen, Viessmann. Met de kracht van Viessmann kunnen we nog sneller groeien op de Nederlandse markt en onze marktleidende rol versterken door de uitbreiding van ons pakket aan diensten.”

Partner | Adviseur Corporate Finance Bas van Soest van Aeternus:

Voorafgaand aan de participatie van Viessmann diende er op verzoek van beide partijen een uitgebreide herstructurering plaats te vinden binnen Koelplan. Door het aanhaken van de juiste advocaten, adviseurs en de strategische lead in dit proces hebben we de participatie van Viessmann mogelijk gemaakt”.

Bas van Soest en Coen Hermans van Aeternus begeleidden Koelplan bij het tot stand komen van de participatie door Viessmann, in samenwerking met Taylor Wessing en MTH Accountants en adviseurs.

Wij wensen beide bedrijven veel succes met de verdere uitbouw van de gezamenlijke toekomst.

Over Koelplan

 

koelplan logo

Koelplan is in 1995 opgericht door Remco Dusschooten. Het bedrijf heeft nu zo’n 75 mensen in dienst. Naast een vestiging in Soesterberg zijn er ook vestigingen in Barendrecht, Echt-Susteren, Hengelo, Hoogeveen en Zaandam. Koelplan is gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van duurzame klimaatsystemen in de zakelijke markt in Nederland.

Meer over Koelplan: https://www.koelplan.nl/

Over Viessmann

 

viessmann

Viessmann is de toonaangevende leverancier van klimaatoplossingen voor alle woonruimtes. Het ‘Integrated Viessmann Solutions Offering’ stelt gebruikers in staat producten en systemen naadloos met elkaar te verbinden via digitale platforms en diensten voor klimaat -, koelings -, luchtkwaliteits-en koeloplossingen . Alle oplossingen zijn gebaseerd op hernieuwbare energie en maximale efficiëntie. Opgericht in 1917, is het familiebedrijf nu over de hele wereld vertegenwoordigd met 22 productiebedrijven in twaalf landen, 68 distributiebedrijven in 31 landen en 120 verkoopkantoren telt de Viessmann-familie meer dan 12.750 leden. In 2020 realiseerden ze een omzet van 2,8 miljard euro.

Meer over Viessmann: https://www.viessmann.nl/

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand