Deal done: MyBit
25-03-2022

DEAL DONE | Maatwerk softwareontwikkelaar MyBit gaat strategische samenwerking aan met Vortex Capital Partners

Maatwerk softwareontwikkelaar MyBit en investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners hebben een partnership gesloten om, onder de naam van MyBit Group, de krachten van diverse Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven te bundelen. MyBit en Vortex willen door middel van een buy-and-build strategie een sterke groep bouwen en hiermee de Nederlandse software-ontwikkelingssector verstevigen.

Marcel Flipse, CEO van MyBit Group “De markt van de software-maakindustrie in Nederland is erg versnipperd. Kleine en enkele wat grotere bedrijven maken technisch gezien de meest vernuftige applicaties, maar op zakelijk terrein is er vaak veel te winnen. De combinatie stelt zich op als verbinder van verschillende bedrijven in de software-maakindustrie”.

Met de recente aansluiting van DSE Software verstevigt de groep, goed voor een omzet van ongeveer 10 miljoen euro, haar positie binnen de software-maakindustrie.

De eigenaar van MyBit, Marcel Flipse, is in dit traject begeleid door Jacques Jetten, Bob van der Louw en Tom Moonen van Aeternus.

Managing partner van Aeternus, Jacques Jetten: “Marcel en ik kenden elkaar al enkele jaren van de verkoop van een SAAS bedrijf, waar hij toen de grondlegger van was. Heel mooi dat we hem nu weer mochten adviseren in de deal met Vortex. Marcel is een verbinder met een duidelijke visie, die nu samen met zijn team en Vortex aan verdere groei kan gaan bouwen.”

Wij wensen Mybit en Vortex Capital Partners heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over Mybit

MyBit, opgericht in 2007, is gevestigd op het mediapark in Hilversum en heeft 70 medewerkers. MyBit maakt met ervaren developmentteams maatwerksoftware voor haar partners binnen diverse verticals als gezondheidszorg, overheid, energie, onderwijs en retail. Daarnaast levert MyBit beheerdiensten, DevOps-services en hosting services. MyBit levert full-stack development kritische bedrijfsapplicaties specialistische integraties en is specialist in verschillende php frameworks, Java en typescript frameworks (React, Angular, VueJs).

Meer over Mybit: https://mybit.nl/

Over Vortex

Vortex is een gespecialiseerde investeerder die zich richt op software-, internet- en techgedreven ondernemingen. Het investeringsfonds focust zich op kleine en middelgrote ondernemingen met een groot groeipotentieel. Het team combineert brede ondernemingservaring met diepe technische expertise om ambitieuze ondernemers en managementteams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Vortex met deze strategie 20 platforminvesteringen gedaan met meer dan 25 vervolginvesteringen.

Meer over Vortex: https://vortexcp.com/

Over DSE

DSE Software, opgericht in 1988, is gevestigd in Beverwijk en heeft 25 medewerkers in dienst. DSE maakt met haar developmentteams maatwerksoftware voor complexe en innovatieve bedrijfsprocessen in onder meer de verticals retail, food, legal en logistiek. Daarnaast levert DSE-beheerdiensten en hostingservices. DSE Software levert full-stack development en is specialist in Microsoft .NET technologie and Microsoft Azure.

Meer over DSE: https://www.dsesoftware.nl/

Het M&A team voor deze deal

Jacques Jetten

Jacques Jetten

Managing Partner

Meer info
Managing Partner

Jacques Jetten

”Alles wat je doet, met volle overgave doen.”

Jacques is oprichter en partner van Aeternus BV. Voordat Jacques eind 2005 Aeternus startte, was hij werkzaam in managementfuncties in de bancaire sector en als financieel directeur bij een groot productiebedrijf in de metaalsector. Jacques studeerde economie aan de universiteit van Tilburg en behaalde in 2003 de titel van Register Valuator. De Register Valuator is een financieel specialist met een grondige kennis en expertise op het gebied van waardebepaling (business valuation). Jacques is betrokken geweest bij talloze nationale en internationale M&A transacties en treedt regelmatig op als deskundige in geschillen en procedures over bedrijfswaarde.

‘Ik ben het meeste bezig met onderhandelingen, zet intern de lijnen uit en controleer de voortgang. Inhoudelijk ben ik bij veel waarderingen betrokken. Daarnaast doe ik de intake met nieuwe klanten, voer acquisitiegesprekken. Een leuke mix!’

Tom Moonen

Tom Moonen

Manager Corporate Finance

Meer info
Manager Corporate Finance

Tom Moonen

“Als de kans niet aanklopt, bouw een deur.”

Na zijn Master of Finance te hebben behaald aan de Middle Tennessee State University (MTSU) en een succesvolle jeugd tenniscarrière, is Tom bij Aeternus gestart als Analyst Corporate Finance. Inmiddels bekleedt hij de positie van Manager Corporate Finance.

‘Maximaliseren in alles wat ik doe is waar ik voor sta. Dit sluit perfect aan bij de missie van Aeternus; het maximaliseren van de hoogst haalbare waarde voor onze klanten.’

Interesse in een adviesgesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Branchekennis

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand