Deal done for
Dinnissen
17-11-2021

Machinefabrikant Dinnissen gaat strategische samenwerking aan met Ottevanger

Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers gaan een strategische alliantie aan. Gezamenlijk willen de bedrijven op die manier klantwaarde, synergie en focus realiseren. De alliantie krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.

Deze samenwerking past in de ambitie van beide bedrijven om waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. Het sterke internationale klantenbestand van beide ondernemingen vult elkaar grotendeels aan. Met de alliantie gaan de bedrijven verder vormgeven aan samenwerking op het gebied van onder andere klantprojecten, internationale dienstverlening, R&D, innovatie en efficiëntie.

De directeuren, tevens aandeelhouders van Dinnissen Process Technology, de heren Henk KuijpersWouter Kuijpers en Frans Bakker, zijn in dit traject begeleid door Bas van Soest van Aeternus. Aeternus is al circa 8 jaar de trusted advisor van Dinnissen. Naast Aeternus werd Dinnissen juridisch bijgestaan door Roald Subnel en Janou Briaire van Boels Zanders Advocaten.

Partner | Adviseur Corporate Finance Bas van Soest van Aeternus:

‘Het was een uitdagende transactie tussen 3 partijen en evenzoveel belangen. Door voortdurend de regie in het transactieproces te voeren in combinatie met duidelijke communicatie hebben we met respect voor elkaar en elkaars belangen een alliantie tot stand weten te brengen.’

Wij wensen alle partijen veel succes in de samenwerking.

Over Dinnissen Process Technology

 

 

dinnissen

Sinds de oprichting in 1948 is Dinnissen uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van procestechnologie, waardoor klanten hun procesproductie kunnen optimaliseren, innoveren en automatiseren. Het bedrijf bedient fabrikanten in de zuivel-, voedsel-, huisdier- en aquafeed-, chemische en farmaceutische industrie. Dinnissen heeft drie verkoopkantoren, gevestigd in Nederland, Duitsland en Indonesië met in totaal meer dan 200 medewerkers.

Meer over Dinnissen Process Technology: https://www.dinnissen.nl/

Over Ottevanger Milling Engineers

 

logo ottevanger

Ottevanger Milling Engineers is een toonaangevende internationale leverancier van productieapparatuur en verwerkingslijnen voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie. Ottevanger Milling Engineers werd opgericht in 1909 en is tot op de dag van vandaag een onafhankelijk en succesvol Nederlands bedrijf in particulier eigendom, dat nu wordt geleid door de vierde generatie Ottevangers.

Meer over Ottevanger Willing Engineers: https://www.ottevanger.com/

Over Bolster Investment Partners

 

bolster

Bolster is een lange-termijninvesteerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen en investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster heeft veel ervaring in het verder (internationaal) uitbouwen van maakbedrijven en werkt samen met ondernemers om het volledige potentieel van hun onderneming te realiseren.

Meer over Bolster Investment Partners: https://www.bolsterinvestments.nl

Recente deals

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand