Al 18 jaar en met meer dan 800 deals de juiste partner

De beste overnamedeal voor u als ondernemer

We realiseren overnames in Nederland en in het buitenland. Dat doen we voor bedrijven in het top-mkb en mid-corporate segment. Op weg naar een verkoop sturen we systematisch naar een hogere verkoopprijs. Daarnaast zijn we specialist in bedrijfswaardering en adviseren we bedrijven in het optimaliseren van de financiering en het aantrekken van groeikapitaal.

We zijn ervan overtuigd dat onze branchekennis, kennis van businessmodellen en bedrijfswaardering en ons sterk (inter)nationaal netwerk belangrijk is voor een optimaal resultaat in elke M&A transactie. Daarom investeren we hierin door middel van eigen onderzoek, het inschakelen van branche- expertise uit binnen-en buitenland en continue educatie van onze professionals. Zo zijn we voor u de juiste partner die in elke fase van een aan-of verkoopproces de juiste strategie klaar heeft.

Aeternus. Your M&A strategist.

18

jaar ervaring in M&A

45

M&A professionals

800

succesvolle deals

Onze aanpak

Zicht op een hogere verkoopprijs + strategie

De strategische keuze: de zaken overzien

Uw bedrijf nú verkopen óf nog enkele jaren zelf investeren? Zelf starten met een vestiging in het buitenland of juist een bedrijf in het buitenland kopen? Misschien twijfelt u soms of u nog wel de juiste persoon bent om als CEO de volgende groeifase te leiden.

Precies in het overwegen van deze strategische keuze is Aeternus uw gesprekspartner. Dat doen we door
het juiste moment te bepalen en de manier waarop je naar dat momentum toewerkt. En door te kijken naar de ontwikkelingen in de markt van het bedrijf, op welke manier uw bedrijf zich kan ontwikkelen naar een hogere verkoopprijs. Op zoek naar de meeste effectieve strategie om de hoogste verkoopprijs te realiseren.

Tactische keuzes voordat ik mijn bedrijf ga verkopen

Voordat we beginnen: de zaken inzichtelijk maken

Een op het eerste gezicht hoog bod accepteren of toch meerdere potentiële kopers benaderen? Een koper in Nederland zoeken of een internationaal verkoop proces? Op welke manier organiseren we de aankoop van een bedrijf in Duitsland en de USA?

Voor elke bedrijfsovername is de voorbereiding essentieel. Als ondernemer wilt u exact weten waar u aan toe bent en niets aan het toeval overlaten. Wij zoomen in op het (ver)koopproces en bepalen de strategie om het (ver)koopproces op de beste manier uit te voeren of hier naartoe te werken.
Met onze specialistische kennis, systematische aanpak, ruime ervaring en een sterk internationaal netwerk brengen we alle kansen en risico’s in kaart. Met de juiste tactiek gaan we voor het beste resultaat. Voor ondernemer én onderneming.

In de uitvoering: op het juiste moment toeslaan

Succesvolle deals realiseren. Dat is onze drijfveer. Wij zorgen voor een optimaal proces. We onderscheiden ons ook in de uitvoering door altijd strategisch na te denken over de uitvoering van het verkoopproces. Op het juiste moment de juiste dingen te doen. Altijd één stap voor te zijn door eerder na te denken over de volgende stappen.

Onze ervaren specialisten staan op gelijke voet met ondernemers en kennen uw markt als geen ander. Zo hebben we al ruim 800 succesvolle deals gesloten.

Bird overlay
2006 Aeternus opgericht door Jacques Jetten
2011 Bas van Soest en Peter Joosten treden toe als partner
2011 Team Aeternus bestaat uit 10 medewerkers
2015 Aeternus kantoor in Eindhoven geopend
2015 Team Aeternus bestaat uit 20 medewerkers
2016 10 jarig jubileum Aeternus
2016 Uitbreiding internationaal netwerk via M&A worldwide
2018 Opening kantoor Amsterdam
2020 Aeternus behoort 8 jaar op rij tot de FD Gazelle
2020 Aeternus wint de Deal of the year award
2020 Team Aeternus bestaat uit 30 medewerkers
2021 15 jarig jubileum Aeternus
2022 Maurice Koopmans toegetreden als partner
2023 Carlo Caria toegetreden als partner
2024 Team Aeternus bestaat uit 45 medewerkers
2024 Opening nieuw pand Eindhoven

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag hier een (online) gesprek aan met een ervaren bedrijfsovername adviseur.

Aeternus houdt met haviksoog de ondernemer in het oog van een afstand
  • English